Wat zoekt u?
 • Internet of Façades
...
 • Internet of Façades


Schüco Internet of Façades

Wij ontwerpen en gebruiken de kracht van de digitale gebouwschil

Tot nu toe markeerde de gevel de grens tussen de binnen- en de buitenkant van een gebouw. Maar wat gebeurt er wanneer grenzen verbindingen worden, wanneer de façade een interface wordt tussen binnen en buiten, tussen de fysieke en de digitale wereld?

Gegevens en informatie smelten samen, onderdelen van gebouwen en zelfs hele gebouwen vormen een netwerk met hun omgeving. De digitale gebouwschil wordt de ruggengraat van moderne, toekomstgerichte gebouwen en slimme steden. Het verzamelt en communiceert gegevens en informatie - en creëert digitale oplossingen die stedelijke ruimten efficiënter, duurzamer en leefbaarder maken.


Grenzen worden verbindingen, verbindingen worden kansen, kansen worden voordelen. Met Schüco IoF ontwerpen en gebruiken we de volledige kracht van digitale gebouwschilden.


Voor gevels die meer kunnen.

Download nu de IoF App!

app-store-de-data (1)
googleplay-de-data

IoF ID - Een kleine badge met een grote impact

Elk pad, elk visioen begint met de eerste stap. Bij het Internet of Façades wordt deze eerste stap IoF ID genoemd. Daarachter zit een kleine badge die elk gevelelement van een gebouw zijn eigen digitale identiteit geeft. Alle gegevens, informatie en documenten met betrekking tot het element worden daarop opgeslagen en zijn beschikbaar voor de levensduur van het element. Dit is niet alleen de eerste belangrijke stap in de richting van een digitale gebouwschil, maar maakt ook het dagelijkse werk van de Schüco-partners een stuk eenvoudiger.


Welk greep is geïnstalleerd? Welk onderhoud is er gepleegd? Hoe kunnen oude onderdelen worden gerecycleerd? Al deze informatie is beschikbaar in de digitale tweeling - en kan overal en op elk moment worden getraceerd. Voor eigenaars van gebouwen, investeerders of facility managers betekent dit: meer overzicht, meer informatie en uiteindelijk meer controle.


De toekomst van de digitale gebouwschil begint vandaag: met Internet of Facades-oplossingen zoals de nieuwe IoF ID van Schüco. Voor gevels die meer kunnen.

Neuer Inhalt (1)

En er is nog veel meer...!

De Schüco IoF ID biedt een aantal voordelen.

Snel opzoeken en vinden

Locatie in het gebouw

Aan elk gevelelement kan een artikelnummer worden toegewezen, bijvoorbeeld uit de bestaande bouwtekeningen. Het voordeel hiervan is dat onderaannemers direct kunnen zien waar het gevelelement zich volgens de planning bevindt

Simpel en snel

Acceptatie en documentatie

Na acceptatie en installatie kunnen er bijvoorbeeld foto's van het gevelelement worden gemaakt en gekoppeld aan de data en datum. Het voordeel hiervan is directe detectie als er een defect wordt gemeld. Simpele bewijslast.

Bespaart tijd

Documenten controleren

Documenten kunnen in IoF worden gemarkeerd als "Voor revisie" en met een druk op de knop aan een document worden toegevoegd. Het tijdrovend zoeken naar documenten voor elk project behoort daarmee tot het verleden.

In een notendop

Neuer Inhalt (1)

Drie die bij elkaar horen: IoF hardware, software en app

 • IoF ID
 • IoF APP
 • IoF Manager

Eenvoudiger bestaat niet

Geen voeding Geen bekabeling. Geen besturingseenheid.

Neuer Inhalt (1)

Near Field Communication (NFC)

URL en unieke ID. NFC voor het contactloos ophalen van gegevens. De gegevens worden opgehaald met een smartphone.

QR-code

URL en unieke ID. De gegevens worden opgehaald met behulp van een smartphone.

Neuer Inhalt (1)

Aanbrengen van de IoF ID

Selecteer het element.

Maak het schoon.

Plak de IoF-ID er op.

Klaar.

Eén app - twee toepassingsgebieden

Neuer Inhalt (1)

De IoF-app kan zowel voor B2B- als voor B2C-klanten worden gebruikt. Het verschil zit in de registratie. B2B-inhoud kan alleen worden gelezen door in te loggen en met de juiste autorisatie. B2C-inhoud kan worden bekeken zonder in te loggen.


B2B-inhoud

 • Creatie van een digitaal element (digitale tweeling) met basisinformatie
 • Toewijzing van het digitale element aan een gebouw / project
 • Datum van installatie en oplevering
 • Serviceverzoek maken en bekijken
 • Alle informatie en documenten voor een element bekijken


B2C-inhoud

 • Voor de eindklant relevante elementinformatie, zoals locatie, datum van oplevering
 • Service verzoek aanmaken
 • Link naar het Schüco DocuCenter ( geen login nodig)

Download nu de IoF App!

app-store-de-data (1)
googleplay-de-data
Neuer Inhalt (1)