Wat zoekt u?
...

Een comfortabele woning met één druk op de knop.

Innovatie zit in de details van Schüco ramen en schuifdeuren. Dankzij de nieuwste technologie zijn met één druk op de knop verschillende functies en oplossingen beschikbaar, zoals het openen en sluiten van ramen, het automatisch ventileren van kamers of het activeren van elektronische zonwering en verblindingsbescherming.

Uitgelicht: Schüco TipTronic SimplySmart

Meer ruimte voor meer frisse lucht

Met Schüco TipTronic SimplySmart volstaat een druk op de knop om ramen en zelfs grote, zware schuifdeuren te openen en te sluiten. Sterker nog, als het weer onaangenaam wordt, sluit de geïntegreerde weersensor alle ramen automatisch. De stille aandrijftechnologie is verborgen in de kozijnen.

schueco_tiptronic_simplysmart

Ramen en schuifdeuren openen volautomatisch via een sensor, met een druk op de knop op een tablet of smartphone, of handmatig via een hendel of schakelaar. Op deze manier verlaagt het Schüco TipTronic SimplySmart-systeem met elektronische ventilatiefuncties en grotere openingsbreedtes uw energiekosten effectief.

Dankzij de geautomatiseerde componenten kunnen de openingsbreedten van het raam worden vergroot, wat op zijn beurt een snellere luchtstroom mogelijk maakt. De verschillende elektronische ventilatiefuncties zoals nachtkoeling, kortstondige ventilatie of tijdduur ingestelde ventilatie werken ook op een manier die energie bespaart.


Het beste is dat de mechatronische ramen dankzij hun flexibele vleugelgroottes in bijna alle raamsystemen van Schüco in een groot aantal openingen kunnen worden geïntegreerd.

Bespaar energie door nachtkoeling

De ventilatiefunctie "nachtkoeling" in elektrisch bedienbare ramen zorgt ervoor dat airconditioning op natuurlijke wijze plaatsvindt zonder extra energiekosten. Om het gebruik van de nachtkoeling te optimaliseren, zijn geïntegreerde sensoren gekoppeld aan interne en externe temperatuursensoren en worden de ramen geopend of gesloten afhankelijk van de temperatuursomstandigheden.

De ramen kunnen zo worden geprogrammeerd dat ze om 22.00 uur openen. en sluiten de volgende ochtend om 6 uur. Op deze manier stroomt 's nachts verse lucht het gebouw binnen en koelt de bijbehorende kamers tot een comfortabele temperatuur. Tegelijkertijd kunt u met volledig automatisch openen en sluiten elk raam individueel instellen volgens uw voorkeur en behoefte. Met de volautomatische "nachtkoeling" -functie zorgt Schüco TipTronic niet alleen voor een aangename kameromgeving, maar bespaart het ook kostbare energie die wordt gebruikt in airconditioning. 

Beveiliging met inbraakwerendheid en vinger-klem-bescherming

Uit verschillende misdaadstatistieken van de afgelopen jaren is gebleken dat ramen en raamdeuren vaak de voorkeur hebben voor inbrekers. Om dit tegen te gaan, bieden Schüco-raamsystemen zeer geavanceerde beveiligingsfuncties. Schüco TipTronic ramen maken gebruik van modulaire veiligheidsvergrendeling om het raam op meerdere punten te vergrendelen en zorgen voor een aanzienlijk verhoogde inbraakwerendheid tot RC 2 (WK 2). Magnetische schakelaars worden gebruikt om te bewaken en feedback te geven over vensters die zijn gekoppeld aan het gebouwbeheersysteem en eventuele alarmsystemen.

Geïntegreerde bescherming tegen het klemmen van uw vingers zorgt ervoor dat het raam automatisch opnieuw opent als er een vorm van obstructie wordt aangetroffen wanneer het raam sluit. Deze beveiliging komt overeen met veiligheidsklasse 2. Voor bijzonder strenge eisen, b.v. in scholen, kinderdagverblijven, ziekenhuizen en hotels biedt Schüco ook extra bescherming met een sensorstrip die reageert op zelfs het kleinste contact met elk deel van het kozijn. Deze bescherming komt overeen met veiligheidsklasse 3 en 4.

Zoek een Schüco partner bij u in de buurt

Schüco werkt met een breed partnernetwerk. Onze Schüco partners ondersteunen u bij uw individuele bouwproject - van advies en offertes tot en met de fabricage en installatie van uw Schüco producten.

Originele reserveonderdelen

Bent u op zoek naar een reserveonderdeel?

Bent u op zoek naar een origineel reserveonderdeel of accessoire voor uw Schüco ramen en deuren? U vindt ze in de reserveonderdelenwinkel.

Uw specialist in aluminium ramen en deuren

Schüco Premium Partner

Metallbauer Schüco Premium Partner

Premium Partners in België beantwoorden deskundig al uw vragen en geven u vrijblijvend advies over het toepassen van Schüco producten.