Wat zoekt u?
...

Duurzame materialen voor hedendaagse architectuur

Aluminium...

... is licht, sterk, goed te onderhouden en corrosie werend. Het perfecte materiaal voor perfecte architectuur. Aluminium is veelzijdig toepasbaar, van vliegtuigindustrie tot gebruik in auto's. En voor hoogwaardige gevels.

Dankzij de eindeloze vervormbaarheid en veelzijdige mogelijkheden van de oppervlakteveredeling biedt aluminium aan architecten de grootste vormgevingsvrijheid bij de planning van toekomstgerichte gebouwen - en aluminium is ecologisch verantwoord. Moderne gevelelementen van aluminium onderscheiden zich door lage U-waarden. Bovendien dragen ze aanzienlijk bij tot een positieve ecobalans van een gebouw. Optimale materiaalsterktes bij de constructie van de systemen zorgen voor een laag grondstoffenverbruik en de mechanische robuustheid en corrosie bestendigheid bieden een lange levensduur en zodoende voor een hoge duurzaamheid. Het materiaal aluminium is voor de mensen volkomen zonder risico. Zodra het gewonnen is, kan het zo vaak als nodig gerecycleerd worden en behoudt het in de grondstoffenkringloop alle oorspronkelijke kwaliteitseigenschappen. Zelfs zaagafval kan opnieuw gebruikt worden.

3535a02_data

Kunststof

Kunststof als grondstof voor kozijnen wordt veel gebruikt in Europa. Met zijn overduidelijke prijs/kwaliteitsverhouding en zeer goede isolatie eigenschappen ligt kunststof in de kozijnwereld op plaats 1.

3535a02_data

Basismateriaal is hoogwaardig PVC-U, klimaatvriendelijk op basis van calcium - zink. Daardoor bereikt men een hoge weerstand aan licht - en weersomstandigheden, voorts is het materiaal slagvast en zelfs bij hogere temperaturen uiterst stabiel.Een belangrijk detail wat zich kan onderscheiden van anderen is de geïntegreerde dichtingstechnologie uit EPDM.Deze dichtingen bieden een geode elasticiteit en levenslange werking.Het Schüco Kunststof systeem is volledig recycleerbaar.Schüco  en andere leveranciers zijn lid van" rewindo" . Het doel : recycleren van kunststof zowel oude kozijnen als andere.

Lees meer...

Inspirerende artikelen

Contact opnemen

Zoek een Schüco partner bij u in de buurt

Fassade

Schüco werkt met een breed partnernetwerk. Onze Schüco partners ondersteunen u bij uw individuele bouwproject - van advies en offertes tot en met de fabricage en installatie van uw Schüco producten.