Wat zoekt u?
...

Geschikt voor nieuwbouw en renovatie

Lage rente, hoger kosten; bezitters van een eigen woning hebben er allemaal mee te maken. België wordt bovendien steeds voller. Vastgoed wordt schaarser en als er dan grond te koop wordt aangeboden is de prijs hoog en de eisen streng. Blijft u wonen en gaat u grondig verbouwen of zoekt u toch naar dat ene stukje grond en bouwt u toch uw huis van uw dromen?

Het is geen gemakkelijke beslissing, omdat beide opties hun voor- en nadelen hebben. Financiële argumenten en of het aan uw persoonlijke eisen voldoet, hebben vaak invloed op de beslissing. Als u uw huis volledig wilt aanpassen aan uw individuele smaak, dan is nieuwbouw de meest ideale stap. Of het nu gaat om levensloop bestendige indeling, het algehele ontwerp of de kleur en de uitvoering van de kozijnen; bij nieuwbouw kunt u naar eigen wensen configureren en hoeft u geen concessies te doen. De huidige normen voor modern leven zijn immers veranderd. Oude gebouwen met smalle trappen, kleine kamers en een gebrek aan toegankelijkheid passen niet meer bij deze tijd. Gebouwautomatisering is een hot topic en dat zal in de toekomst alleen maar toenemen. Bij nieuwbouw is de uitvoering vaak eenvoudiger, omdat de benodigde leidingen en kabelgoten direct kunnen worden geïnstalleerd. In het licht van de voortschrijdende klimaatverandering wordt energie-efficiëntie ook steeds belangrijker. Goed geïsoleerde gevels beschermen niet alleen het klimaat, ze zijn ook vriendelijker voor uw portemonnee.

Modernisering - een indrukwekkend voorbeeld

Een ongewone ontwerpbenadering leidde architect en opdrachtgever Erika Werres tot een holistisch concept voor een gemoderniseerde gezinswoning. Uit de zorgvuldig geselecteerde oppervlaktecoating van de profielen voor de vele en gevarieerde Schüco-systeemramen ontwikkelde ze ideeën voor kleuren en materialen voor bijna alle zichtbare oppervlakken in en rond het gebouw. Het resultaat is zeer elegant te noemen.

Wanneer is het beter om te renoveren?

Bouwruimte is schaars. Met name in binnenstedelijke gebieden is het moeilijk een geschikte bouwkavel te vinden. De oplossing is om een ​​bestaand pand te kopen. Hierbij speelt de staat van de te renoveren woning een doorslaggevende rol. Moeten alleen de ramen en deuren vervangen worden, dan is renovatie vaak de moeite waard. Om erachter te komen of dit het geval is, is het de moeite waard om een ​​inspecteur naar het huis te laten kijken voordat u het koopt, omdat zij u kunnen vertellen over de renovaties die nodig zijn en schattingen kunnen geven over hoeveel dit werk zou kosten. De klant kan ook een eigen touch toevoegen aan een bestaand gebouw. Muren kunnen worden verwijderd, de badkamer wordt opnieuw ontworpen of er kan een uitbreiding worden toegevoegd. Het voordeel is dat u niet alles tegelijk hoeft te renoveren; afhankelijk van uw cashflow kan het gebouw geleidelijk gemoderniseerd worden. Bovendien profiteren huiseigenaren vaak ook van een nieuwe tuin, een verharde oprit of een garage, die met een nieuwbouw allemaal het budget zouden drukken. Als het gebouw op de monumentenlijst staat of de plannen zijn om het met de modernisering energiezuiniger te maken, kunnen huiseigenaren mogelijk overheidsfinanciering krijgen. Het huidige ontwikkelingsplan kan ook voor modernisering spreken als de richtlijnen verschillen voor nieuwbouw en bestaande gebouwen.

Contact opnemen

Zoek een Schüco partner bij u in de buurt

Fassade

Schüco werkt met een breed partnernetwerk. Onze Schüco partners ondersteunen u bij uw individuele bouwproject - van advies en offertes tot en met de fabricage en installatie van uw Schüco producten.