Wat zoekt u?

Het verhaal achter het raam

De geschiedenis van het raam is zo oud als de architectuur zelf. Ramen waren oorspronkelijk zo klein mogelijk en dienden in het verleden louter voor het ventileren van gebouwen, het toelaten van enige daglicht en het tegenhouden van de zon. Deze fundamentele functies zijn niet helemaal veranderd. Maar moderne ramen kunnen echter zoveel meer.

De energiecrises in de tweede helft van de 20e eeuw is een belangrijke aanjager geweest in de ontwikkeling van ramen. In vergelijk met jaren geleden is er een enorme progressie geweest in de geveltechniek. Moderne hightech ramen leveren nu een essentiële bijdrage aan het verbeteren van de algehele energie-efficiëntie van een woning. Bovendien bieden ze licht en comfort. Ze dragen sterk bij aan de geluidsreductie, ventilatie en veiligheid. Zelfs explosiebestendige ramen zijn mogelijk.

3535a02_data

De investering in de ramen in harmonie met de overige materialen

Moderne ramen zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in veel verschillende openingstypen en alle RAL-kleuren. Enerzijds gaan ze discreet op in de algehele esthetiek van het gebouw. Anderzijds geven ze een significante vorm aan de architectuur, accentueren ze het ontwerp en laten ze zien waaraan de eigenaren waarde hechten. Wanneer grote raamoppervlakken automatisch opengaan en de grenzen tussen binnen en buiten vervagen, dan worden de ramen meer dan simpele bouwproducten en dragen ze sterk bij aan de levenskwaliteit en algehele beleving van de woning. In dit opzicht is het ideaal als de investering in de ramen, deuren en schuifdeuren in balans is met de investeringen in de keuken, badkamer en gekozen vloer- en gevelafwerking en dak.

Een raam is een zéér geavanceerd systeem

Of het nu gaat om nieuwbouw of modernisering - voor de meeste opdrachtgevers is een goede thermische isolatie van een woning essentieel. De ramen spelen hier een grote rol. Een goed geïsoleerd gebouw met slecht geïsoleerde ramen is net zo slecht als een slecht geïsoleerde woning met hoogwaardig energiebesparende ramen. Het is belangrijk dat de ramen - bestaande uit profielen en glas - zo worden gekozen dat ze passen bij de totale warmte-isolatiewaarde van de woning. Schüco biedt raamsystemen aan van aluminium in verschillende inbouwdieptes en aanzichtbreedten en, afhankelijk van de eisen, thermische isolatie tot op passiefhuisniveau. Elke profielkamer, elke pakking en elke kleine dichting vervult een bepaalde taak in het gehele systeem en is gebaseerd op continue doorontwikkelen en verbeteren. Bij Schüco alles uit één hand.

De eigenschappen van ramen zijn diverser dan ooit tevoren

Een goed ontworpen woning voldoet aan de huidige en potentiële toekomstige behoeften van zijn gebruikers. Daartoe moeten de ramen zo gemakkelijk mogelijk te bedienen zijn. Automatisch gestuurde ramen voldoen aan deze criteria. Degenen die voor handmatige te openen ramen kiezen, moeten overwegen deze met afsluitbare handgrepen beveiligen, zodat kinderen ze niet zonder toezicht kunnen openen. Bovendien is het verplicht om op de begane grond en 1e verdieping van een woning de ramen te voorzien van inbraakwerend beslag (RC2 of RC 3). Deze moeten niet alleen doelmatig zijn, maar ze moeten ook passen bij het uiterlijk van de ramen. Volgens een verklaring van het politie-initiatief "Veilig wonen" is er om de 6 minuten een inbraak in België. Een ander belangrijk element voor comfort is een goede ventilatie.

Het uiterlijk van het raam vormt het aanzicht en de waarde van uw woning

Wanneer we een auto, zonnebril of nieuwe TV kopen, gaan we vaak voor het mooie Design. Dat ramen ook aan hoge eisen qua design en functionaliteit voldoen, ervaren we soms pas als ze een iF Design Award of German Design Award ontvangen. Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan het ontwerp en de functie bij het kopen van een raam, deur of schuifdeur. Het ontwerp wordt bepaald door materialen, oppervlakteafwerkingen en kleuren, vormen en contouren, openingstypen en handgrepen. Evenals de dingen die u op het eerste gezicht niet ziet. Als u zoekt naar de smalste profielafmetingen dan is ons Panorama Design echt iets voor u. Of u gaat voor de TipTronic bediening; de aandrijftechnologie die het raam automatisch opent en sluit met uw smartphone, is volledig in het raam geïntegreerd. Gekoppeld aan Smart Building-oplossingen.

Het raam

Contact opnemen

Zoek een Schüco partner bij u in de buurt

Fassade

Schüco werkt met een breed partnernetwerk. Onze Schüco partners ondersteunen u bij uw individuele bouwproject - van advies en offertes tot en met de fabricage en installatie van uw Schüco producten.