Wat zoekt u?
...

Lage onderdorpel

Barrièrevrij bouwen toont vooruitzien. Alle barrièrevrije deuren in uw huis zorgen ervoor dat de woonruimte onafhankelijk kan worden gebruikt - grotendeels zonder enige hulp. Hiervoor biedt Schüco de juiste oplossingen. Naast vlakke en lage drempel oplossingen omvat dit ook het Schüco AWS en LivIng raamsysteem met innovatieve doorontwikkelingen. Voor terrasdeuren met grote openingsbreedtes die zeer gemakkelijk te gebruiken zijn.

Voor vandaag. Voor morgen. Voor gebouwen van de toekomst.

Schüco-ramen maken het niet alleen mogelijk om de vele voordelen van barrièrevrije constructies gemakkelijk te realiseren, maar ook om probleemloos te voldoen aan de DIN-norm voor toegankelijke gebouwen. De norm DIN 18040-2 (Constructie van toegankelijke gebouwen) is van toepassing op de onbelemmerde planning, uitvoering en uitrusting van flats, gebouwen met  buitenruimtes, die bedoeld zijn voor thuisgebonden gebruik. Met andere woorden, leefruimtes waarin mensen zich prettig moeten voelen.

Barrièrevrije aluminium- en kunststofdeuren van Schüco zijn gemakkelijk te openen en te sluiten en veilig te passeren. Het creëren van een barrièrevrije overgang tussen binnen en buiten omvat voldoende bewegingsruimte voor de deur en onbeperkte toegang. Om onbeperkt rolstoelgebruik te garanderen, is een vrije openingsmaat (vrije breedte) van minimaal 900 mm vereist; als dit niet nodig is, dan is de afmeting 800 mm. Bovendien moet de vrije hoogte (vrije hoogte) minimaal 2050 mm zijn volgens DIN 18040-2. Met een breedte van 1300 mm en een maximale hoogte van 2500 mm voldoen de drempelvrije raamdeuren moeiteloos aan deze parameters. Schüco terrasdeuren gemaakt van aluminium hebben ook een lage drempel zonder struikelgevaar, wat zorgt voor een naadloze overgang naar uw terras of balkon.

barrierefreie_terrassentuer

Extreem lage dorpels

Innovatieve toegankelijkheid

De barrièrevrije constructie van Schüco AWS en LivIng zorgt voor een naadloze overgang van binnen naar buiten. Het systeem heeft verschillende openingstypes, is eenvoudig in gebruik en heeft een zeer lage dorpel, waardoor het voldoet aan alle eisen op het gebied van comfort en design.

20 mm dorpel

Een moeiteloze, vlakke oplossing

Het integreren van een bijzonder vlakke dorpel in de Schüco-systemen voor terrasdeuren zorgt voor meer gebruiksgemak in vergelijking met conventionele dorpels. De lage dorpel van 20 mm voldoet aan de eisen van barrièrevrij bouwen. Bijkomende voordeel is het verborgen bevestigingssysteem.

Barrièrevrije aluminiumdeuren

Schüco AWS 90.SI+

De raamsystemen van Schüco met een inbouwdiepte van 90 mm combineren de voordelen van aluminium met maximale warmte-isolatie voor een designgerichte, duurzame architectuur.

 • Unieke thermische isolatie: Uf waarde = 0.71 W/(m2K)
 • Inbraakwering RC 2
 • Minimale aanzichtbreedte 99 mm

Schüco AWS 75.SI+

Schüco AWS 75.SI is een zeer hoog thermisch geïsoleerd aluminium raam met een uitgebreide reeks oplossingen. Het maakt deel uit van het modulaire systeem van Schüco AWS voor de inbouwdiepte van 75 mm en overtuigt in functie, energie-efficiëntie en design.

 • Unieke thermische isolatie: Uf waarde = 0.92 W/(m2K)
 • Inbraakwering  RC 2
 • Minimale aanzichtbreedte 91 mm

Barrièrevrije kunststofdeuren

Schüco Living - huisdeuren ontwikkeld naar uw eisen

Schüco Living vormt met pijlers comfort, veiligheid, energie efficïentie en design de maatstaf. Met een bouwdiepte van 82 mm en excellente isolatiewaardes als eigenschap, die voor de toekomst energiebesparend noodzakelijk zijn. Een nieuwe dichtingstechnologie bied weerstand tegen luchtverplaatsing, vochtigheid en geluid een heel leven lang. Kwaliteit ' made in Germany' met inbraakwerendheid tot weerstandsklasse RC2.

 • Warmte isolatie met Uf = 1,' W/(m²K)
 • Weerstand tegen wind en water door 2 dichtingen
 • Barrièrevrije uitvoering
 • Een veelvoud aan designmogelijkheden

Schüco CT 70 - de allrounder onder de deursystemen

Schüco CT 70 deuren kunnen veelvoudig toegepast worden in nieuwbouw of renovatie. Door een omvangrijk programma aan toebehoren kan een hogere veiligheid bereikt worden. De profielen uit meerdere kamers en de thermisch onderbroken onderdorpel waarborgen een goede warmte isolatie en een hoog spaarpotentieel.

 • Goede warmte isolatie met Uf = 1,1 W/(m²K)
 • Eenvoudige  comfort - en veiligheidsfuncties inbouwen mogelijk
 • Barrièrevrije uitvoering
 • Een veelvoud aan kleur- en designmogelijkheden

0 mm deurdorpel voor Schüco Living

Met de gelijkliggende 0 mm onderdorpel- speciaal voor de Schüco Living produktfamilie behoort zelfs een kleine opstap tot het verleden.

 • Maximale barrièrevrijheid naar DIN 18040 voor Schüco huisdeuren (naar binnen en buitendraaiend)
 • Speciaal ontwikkelde dichtingen uit hoogwaardige silicone garanderen een optimale dichtheid ter hoogte van de onderdorpel.
 • Optimale warmte isolatie: de 0 mm onderdorpel is thermisch onderbroken, zodat warmteverlies vermeden wordt.
 • Toepasbaar met alle op de marktvoorhanden ontwateringssystemen.
 • Combinatie met vleugeloverdekkende deurpanelen of aluminium dekschalen van de serie Schüco TOP Alu bieden vele uitvoeringsmogelijkheden.

Zoek een Schüco partner bij u in de buurt

Schüco werkt met een breed partnernetwerk. Onze Schüco partners ondersteunen u bij uw individuele bouwproject - van advies en offertes tot en met de fabricage en installatie van uw Schüco producten.