Wat zoekt u?
...

Digitale oplossingen van Schüco.

Voor alles en iedereen.

Het doel van digitalisering is duidelijk: het gaat erom de hele waardeketen te verbeteren en efficiënter te maken. Met zijn digitale oplossingen biedt Schüco al zijn stakeholders een duurzame ondersteuning. Wij ondersteunen alle gebruikers zodat digitalisering is wat het moet zijn - eenvoudig, efficiënt en voordelig.

Nieuwigheden 2021

Focus op digitale diensten

Het maakt niet uit of u de eerste stap wilt zetten of dat u uw bedrijf volledig wilt digitaliseren - Schüco is uw partner voor digitale oplossingen tijdens het hele bouwproces.
1
Inspiratie & ontwerp
2
Planning & calculatie
3
Verwerking
4
Controle & bediening

Schüco is uw partner voor digitalisering

Digitale kansen grijpen met Schüco

Het doel van digitalisering is duidelijk: het gaat erom de hele waardeketen te verbeteren en efficiënter te maken. In de bouwindustrie heeft dit betrekking op alle processen - van ontwerp en offerte, via de planningsfase en de productie, tot de installatie op de bouwplaats en de exploitatie van een gebouw.


Met zijn digitale oplossingen biedt Schüco zijn klanten een duurzame ondersteuning. Dit betekent dat wij niet alleen antwoorden vinden op individuele uitdagingen, maar ook systematische optimalisaties ontwikkelen voor architecten, planners, constructeurs en de exploitatie van het gebouw. Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat wij hun behoeften begrijpen, ze in aanmerking nemen en ze omzetten in toekomstgerichte oplossingen.


Schüco is uw partner voor de toekomst. Niemand begeleidt zijn partners zo nauw en holistisch op de weg naar de gedigitaliseerde toekomst als wij. Platforms en apps, intelligente machines, het gebruik van sensortechnologie en het gebruik van data voor duurzame en efficiënte processen in de bouwsector staan hierbij centraal. Digitalisering blijkt ingewikkeld en veelzijdig te zijn en kan niet van de ene dag op de andere worden doorgevoerd. Schüco is zich hiervan bewust. Wij ondersteunen alle gebruikers zodat digitalisering is wat het moet zijn: eenvoudig, efficiënt en voordelig.

Verreweg het grootste portfolio digitale oplossingen in de sector - van planning tot operatie

Schüco heeft een holistische kijk op digitalisering. Maar wat betekent dat eigenlijk precies?


Bouwprojecten bestaan uit vele processtappen die in hoge mate met elkaar samenhangen. Daarom is het voor Schüco van belang de afzonderlijke processen niet los van elkaar te zien. Met digitale oplossingen op elk punt in het proces - van het eerste idee via de productie tot het gebruik in het gebouw - bereiken we consistentie. Overdrachtspunten en interfaces tussen systemen zorgen ervoor dat digitale diensten en producten naadloos worden geïntegreerd. Voor Schüco betekent dit holistisch digitaal.


Hoe ziet dat er concreet uit?

Digitale sampling met Schüco

Met de Schüco-productdatabank als plug-in voor de planningsomgeving kunnen architecten en planners snel en gemakkelijk passende productoplossingen en alle relevante informatie uit de sectoren gevel, ramen, schuifsystemen, zonwering en deuren centraal op één platform vinden. De productcatalogus, die is ontworpen als een digitaal hulpsysteem van architecten voor architecten, maakt het mogelijk om met een paar muisklikken snel producten te vinden en te vergelijken die perfect zijn afgestemd op het betreffende bouwproject - een belangrijke bijdrage aan de verhoging van de productiviteit in de inspiratie- en ontwerpfase. De productdatabank kan als plug-in rechtstreeks in de planningssoftware worden geïntegreerd. Hierdoor kunnen gegevens zoals productinformatie en zeer gedetailleerde BIM-objecten naadloos worden overgedragen - en worden bronnen van fouten geëlimineerd. Met behulp van de Schüco BIM Manager wordt de geselecteerde configuratie met alle posities via een webinterface doorgegeven aan de verwerker voor verdere behandeling.

Planning en calculatie

Nadat het gevelelement technisch is gespecificeerd, volgt de gedetailleerde planning. SchüCal is ons antwoord op de vraag naar een reken- en productie-instrument. Met zijn 3D-kern is het de beste software voor calculatie en orderverwerking in de industrie. Met SchüCal vereenvoudigt u de offerte- en orderverwerking en versnelt u het werk van kostenberekening tot productie. Berekening van productietijd zorgt voor kostenzekerheid en gemak. Met SchüCad Next, de volgende generatie CAD voor verwerkers, kunt u snel en betrouwbaar resultaten boeken. Geoptimaliseerde interfaces zorgen voor een flexibele gegevensuitwisseling en actuele artikelgegevens garanderen altijd een betrouwbaar ontwerp.

SchüCal MES

Het geplande en berekende element gaat nu in productie. SchüCal MES (Manufacturing Execution System) is een uitbreiding van de SchüCal-productfamilie waarmee productieprocessen kunnen worden gecontroleerd en bewaakt. Alle relevante informatie voor het uitvoeren van de afzonderlijke productiestappen wordt op het juiste moment op de juiste werkstations beschikbaar gesteld.


Deze productiecontrole zorgt voor transparantie van het proces. Dit bespaart tijd en verhoogt de productiekwaliteit aanzienlijk. MES is de noodzakelijke stap naar een digitale, papierloze productietoekomst zonder zoeken naar de vereiste informatie. Als ideale aanvulling op het Fabrication Data Center, maakt MES een gestuurd productieproces mogelijk. Tegelijkertijd wordt proceskennis digitaal gedocumenteerd. Dit resulteert in een hoge mate van acceptatie van de bedrijfsleiding tot op de werkvloer. Dankzij het gebruiksgemak kunnen zelfs nieuwe werknemers snel met MES werken.

Geautomatiseerde productie

MCO van SchüCal - drie letters voor perfecte Schüco-machinebesturing. Met de nieuwe Machine Control Mode (MCO) van SchüCal kunnen onze klanten nu in een verbeterde bewerkingsmodus aanpassingen maken bij het bewerken van profielen. De grafische gebruikersinterface vergemakkelijkt de intuïtieve bediening. Dit verkort de verwerkingstijd en voorkomt fouten. 


Met SchüCam en zijn geïntegreerde optimalisatiealgoritmen wordt de meest efficiënte bewerkingsvolgorde voor het desbetreffende element automatisch berekend voor de productie, gevisualiseerd en doorgegeven aan de Schüco-machines. 
De machines en software van Schüco maken het mogelijk om elk element nog efficiënter en volgens de vereisten te verwerken. Voor perfect op elkaar afgestemde processen zijn echter niet alleen machines en software nodig, maar ook klantspecifieke werkplaatsconcepten. Alleen wanneer machines, software en werkstappen harmonieus op elkaar zijn afgestemd, kan de volledige kracht van de desbetreffende productie worden ontplooid.

Projectmanagement

PlanToBuild is onze oplossing voor efficiënt projectmanagement - van de planning en productie van elementen tot de oplevering op de bouwplaats. Breng uw berekende element met alle belangrijke informatie rechtstreeks van SchüCal over naar uw digitale planning. De alles-in-één projectbeheersoftware voor raam-, deur- en gevelbouw is ontworpen voor een snelle en veilige controle van bouwprojecten - voor kleine en grote bedrijven.

Operatie

Meer dan 90 % van alle geïnstalleerde elementen zijn tegenwoordig uitgerust zonder eigen intelligentie. Dit betekent dat veel gegevens in en rond de bouwschil voor ons onzichtbaar zijn en niet kunnen worden gebruikt. De grote vraag is: Hoe kan dit grote aantal elementen worden overgebracht naar het heden - met andere woorden, hoe kunnen deze elementen intelligente elementen worden?


Met het Internet of Façades (IoF)-concept wil Schüco alle elementen van een gebouwschil digitaliseren. Met dit systeem kan het facilitair management de geïnstalleerde elementen in het gebouwmodel lokaliseren, zelfs in het bestaande gebouw, informatie opvragen en onderhoudsopdrachten initiëren. De gerapporteerde gegevens - zoals openingscycli, onderhoudsvereisten of de huidige status - worden centraal verzameld. Een automatisch gegenereerd objectrapport in PlanToBuild biedt operators te allen tijde een volledig overzicht.

Dit is waar de kring sluit. Met zijn digitale oplossingen biedt Schüco ondersteuning in alle processen. Innovatie ontstaat doordat wij erin slagen onze eigen ontwerp- en bouwproducten op de markt te brengen op een manier die een toegevoegde waarde creëert voor alle bij de bouw betrokken partijen, terwijl wij de mogelijkheden van standaardisering, automatisering en digitalisering ten volle gebruiken.