Schüco zoeken
Carbon Control - Recycle to Decarb

Schüco Carbon Control

Plan investeringen zorgvuldig en maak operationele betrouwbaarheid beheersbaar

Carbon Control biedt een modulair oplossingsconcept voor investeerders, projectontwikkelaars en aannemers. Onze producten minimaliseren de CO₂-voetafdruk van de gevels van gebouwen gedurende de gehele levensduur – van planning tot demontage. En wij helpen u te voldoen aan de eisen van de EU-taxonomie.

In elke fase dragen wij ertoe bij de CO₂-balans onder controle te houden, investeringsrisico’s te verminderen en de waarde van uw vastgoedportefeuille te verhogen. Met onze tools en diensten kunnen de relevante certificaten en documenten worden opgemaakt om een ​​efficiënt bouw-, renovatie- en exploitatieproces te garanderen – en nog veel meer.


Ons Carbon Control Consulting Team biedt uitgebreid advies voor het aanpakken van complexe managementvereisten en het verbeteren van de CO₂-score van gebouwen. Investeer in toekomstbestendige, hoogrenderende en duurzame Schüco-oplossingen.

Gebouwspecifieke CO₂-reductie in alle bouwfasen

Design to Decarb: Ecologische bouwplanning en certificering

Carbon Control faciliteert ecologische bouwplanning en certificering om de ecologische voetafdruk te optimaliseren.

Meer informatie

Build to Decarb: CO₂-reducerende materialen en systeemoplossingen

Met een combinatie van milieuvriendelijke materialen en systeemoplossingen verbetert Carbon Control de ecologische voetafdruk.

Meer informatie

Operate to Decarb: CO₂-geoptimaliseerd gebouwbeheer

Carbon Control verlaagt de uitstoot en de energiekosten door slim, CO₂-geoptimaliseerd gebouwbeheer.

Meer informatie

Recycle to Decarb: Bouwvoorraden als grondstoffenopslagplaatsen van de toekomst

De gebouwen van vandaag worden de grondstoffenopslagplaatsen van de toekomst. Gecertificeerde systemen helpen u te voldoen aan de eisen van de circulaire economie.

Meer informatie

Het duurzaam beheersen van de CO₂-reductie

Met de holistische oplossingen van Schüco Carbon Control kunnen fabrikanten de projectspecifieke CO₂-reductie van de gevels van gebouwen gedurende de gehele levensduur van het gebouw beïnvloeden.

Referenties

Ontdek meer over hoe Schüco Carbon Control u kan helpen de specifieke CO₂-reductie door middel van de gevel van een gebouw succesvol te realiseren.

4023a140

Schüco One | Nieuw hoofdkantoor

Bielefeld, Duitsland

Learn more
137_Heinl_MA71_Humboldthafen_B_6236745

Humboldt Harbour | Woon- en bedrijfsgebouw

Berlijn, Duitsland

Learn more
Stresemannstrasse_4 (Custom)

PULSE Berlijn | Commerciële nieuwbouw

Berlijn, Duitsland

Learn more
4038a01

Woningen | Live-in/work studio

Berlijn, Duitsland

Learn more
Wat is een IoF ID?

Wat is een IoF ID?

De IoF (Internet of Façades) ID is een tag die alle gevelelementen van een gebouw digitaliseert. De tag is aangebracht in de sponning van een raam en de informatie kan eenvoudig elektronisch worden uitgelezen. De opgeslagen gegevens zorgen voor lagere kosten en een langere levensduur van het gevelsysteem dankzij efficiënt in te plannen onderhoud. Ook zijn reparaties te traceren voordat ze zijn opgetreden. Bovendien zijn de gevels duidelijk gedocumenteerd voor toekomstige recycling en kunnen de gevels efficiënter worden gescheiden, gesorteerd en teruggebracht in de materiaalkringloop.

Wat betekent Cradle to Cradle?

Wat betekent Cradle to Cradle?

Cradle to Cradle is een certificaat voor systemen en productoplossingen die kunnen worden toegepast om te voldoen aan de EU-eisen voor de circulaire economie, CO₂ te besparen en hulpbronnen te behouden. Het vereist dat alle materialen die in een systeem worden gebruikt, volledig worden teruggevoerd in de materiaalcyclus en worden gerecycled tot nieuwe materialen van vergelijkbare kwaliteit.

Wat betekent EU-taxonomie?

Wat betekent EU-taxonomie?

EU-taxonomie betekent een EU-breed systeem voor het classificeren van duurzame bedrijfsactiviteiten. Op basis van de criteria en meetwaarden kunnen beleggers bepalen of een bedrijf duurzaam onderneemt of niet. Dit betekent dat de financiering kan worden gericht op duurzame bedrijven en technologieën, terwijl de EU Green Deal wordt ondersteund. De EU-taxonomie creëert bindende definities van wat duurzaam ondernemen eigenlijk betekent. Het gaat gepaard met concrete eisen, niet alleen voor bedrijven, maar ook voor banken en hun kapitaalmarktproducten.

Wat betekent BREEAM?

Wat betekent BREEAM?

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Het is een erkend, alomvattend systeem voor het beoordelen van de duurzaamheid van gebouwen, in gebruik sinds 1990. Het kijkt naar energie- en waterverbruik, bouwmethoden en materialen, de gezondheid en het comfort van de gebruiker en de ecologische impact van een gebouw in elke levensfase. en identificeert mogelijkheden voor verbeteringen.

Wat is een EPD?

Wat is een EPD?

EPD staat voor "Environmental Product Declaration" en is een document dat de milieu-eigenschappen van een specifiek materiaal opsomt. Idealiter houdt het rekening met de gehele levenscyclus van het materiaal. Aan de hand van deze gegevens kan een milieutechnische beoordeling en certificering van gebouwen worden uitgevoerd, die is gebaseerd op de GWP-waarde van het materiaal en de constructie.