Schüco zoeken
...

SCHÜCO CARBON CONTROL

Gebouwen als grondstofopslag van de toekomst

Gebouwen van vandaag zijn de grondstoffenopslagplaatsen van de toekomst. Gecertificeerde systemen helpen om te voldoen aan de eisen van een circulaire economie en zorgen voor goed functionerende en gecontroleerde processen.


De basis voor elke certificering in lijn met het Cradle to Cradle-concept is dat alle materialen die binnen het systeem worden gebruikt, volledig kunnen worden teruggevoerd in de materiaalcyclus en kunnen worden gerecycled tot nieuwe materialen van vergelijkbare kwaliteit. Dit proces spaart primaire hulpbronnen en vermindert de CO₂-uitstoot. Met het Internet of Façades ID (IoF ID) van Schüco geplaats op elk gevelelement wordt dit proces ondersteunt met de documentatie van materiaalgegevens, waardoor het gemakkelijker wordt de data uit te lezen en de verschillende materialen te scheiden. Zo wordt vervuiling en verspilling voorkomen.


Met meer dan 75 gecertificeerde aluminiumsystemen in het assortiment is Schüco pionier in de implementatie van het Cradle to Cradle-principe in de bouwsector. Ook met de kunststof componenten draagt ​​Schüco bij aan een circulaire economie en het minimaliseren van de CO₂-uitstoot. Dit wordt bevestigd door de toekenning van het VinylPlus®-productlabel, waarbij Schüco het eerste bedrijf in de sector is dat deze eer te beurt valt.


Als onderdeel van het nieuw ontwikkelde RE:CORE-programma verzamelt Schüco ook wereldwijd kunststof materiaal van oude kozijnen en profielresten en voert dit terug in de materiaalcyclus zonder noemenswaardige kwaliteitsvermindering. Het is daardoor voor alle Schüco-partners eenvoudiger om een ​​bijdrage te leveren aan de materiaalkringloop.