Schüco zoeken
Carbon Control - Build to Decarb

Schüco Carbon Control

Oplossingen voor CO₂-reductie

Duurzaam bouwen en renoveren worden de standaard voor de bouwsector. Drijvende kracht hierachter is de Europese Green Deal, die verplicht dat in 2050 in Europa volledig circulair gebouwd wordt. Omdat volgens berekeningen van de Europese commissie de bouw verantwoordelijk is voor 35% van de afvalproductie, is dit een grote uitdaging. Het zal de bouw de komende jaren drastisch veranderen.


Gezien de strenge Europese richtlijnen op het gebied van duurzaamheid en klimaatbescherming, eisen investeerders en architecten nu al toekomstbestendige gebouwen, dat wil zeggen; bouwen met verminderde uitstoot. Gevelfabrikanten en andere bedrijven binnen de bouwsector moeten zich daarom nu al volledig richten op duurzaam bouwen.


Deze bedrijven hebben de steun van hun toeleveranciers in de vorm van duurzame oplossingen nodig:

Schüco Carbon Control helpt gevelfabrikanten met advies op maat waarmee ze de CO₂-voetafdruk van de gevels tijdens alle bouwfasen actief kunnen optimaliseren.

Projectspecifieke CO₂-reductie in alle bouwfasen

Design to Decarb: Geeft automatisch de ecologische voetafdruk weer

Producten en diensten die zorgen voor een CO₂-reductie bepalen de koers naar de ideale CO₂-balans van een gebouw. Vanaf de ontwerp- en planningsfase tot en met de bouw en gebruik – zowel bij nieuwbouw- als bij renovatieprojecten.

Build to Decarb: Het duurzaam beheersen van de CO₂-reductie

CO₂-reducerende producten en diensten helpen om de ecologische voetafdruk van het geplande gebouw actief te beheren en te voldoen aan de huidige en toekomstige wettelijke eisen.

Operate to Decarb: CO₂-geoptimaliseerde gebouwexploitatie

CO₂-reducerende producten en diensten faciliteren zowel een zeer efficiënte exploitatie van gebouwen als eenvoudig onderhoud van die gebouwen om hun waarde te behouden.

Recycle to Decarb: Materialen volledig hergebruiken

CO₂-reducerende producten en diensten helpen materialen aan het einde van hun levensduur als nieuwe grondstoffen terug te keren in de materiaalkringloop.

Dekarbonisierungs-Lösungen für Verarbeiter

Met Build to Decarb op weg naar een CO₂-neutrale toekomst

'Build to Decarb' is onze module waarmee fabrikanten actief de ecologische voetafdruk van het geplande gebouw tijdens de bouw kunnen beheren en zich kunnen houden aan de wettelijke eisen.


Naast energie- en CO₂-efficiënte oplossingen zoals onze 3D-berekeningssoftware SchüCal, zijn CO₂-arme hybride systemen en nieuwe materialen zoals Low Carbon en Ultra Low Carbon aluminium beschikbaar voor onze klanten.
 

Deze efficiënte combinaties maken het mogelijk om het niveau van Embodied Carbon in bouwprojecten te verlagen en daarnaast een acceptabele basis te leggen voor de reductie van Operational Carbon tijdens de daaropvolgende exploitatie van het gebouw.


Het duurzaam beheersen van de CO₂-reductie

Met behulp van de holistische oplossingen van Schüco Carbon Control kunnen fabrikanten de projectspecifieke CO₂-reductie van de gevels gedurende de gehele levensduur van het gebouw bevorderen. Modulaire CO₂-reducerende producten en diensten helpen fabrikanten om de CO₂-voetafdruk van het geplande gebouw actief te beheren en daarmee te voldoen aan wettelijke vereisten. De oplossingen integreren naadloos in alle bouwfasen en maken zo een consistente CO₂-reductie mogelijk.

Referenties

Ontdek meer over hoe Schüco Carbon Control u kan helpen de specifieke CO₂-reductie door middel van de gevel van een gebouw succesvol te realiseren.

137_Heinl_MA71_Humboldthafen_B_6236745

Humboldt Harbour | Woon- en bedrijfsgebouw

Berlijn, Duitsland

Learn more
Stresemannstrasse_4 (Custom)

PULSE Berlijn | Commerciële nieuwbouw

Berlijn, Duitsland

Learn more
4023a140

Schüco One | Nieuw hoofdkantoor

Bielefeld, Duitsland

Learn more
4038a01

Woningen | Live-in/work studio

Berlijn, Duitsland

Learn more

FAQ

Wat is een EPD?

Wat is een EPD?

De afkorting EPD staat voor ‘Environmental Product Declaration’. De EPD is een document waarin in gegevensvorm de milieurelevante eigenschappen van een specifiek materiaal dat in de bouw wordt gebruikt, worden gespecificeerd. Idealiter wordt hierbij rekening gehouden met de gehele levenscyclus van het materiaal. Aan de hand van deze gegevens, die gebaseerd zijn op de GWP-waarde van het materiaal en de constructie, kan een ecologische beoordeling van het gebouw worden uitgevoerd en het gebouw worden gecertificeerd.

Wat is de GWP waarde?

Wat is de GWP waarde?

De GWP-waarde kwantificeert het 'Global Warming Potential' van een gebouw de CO₂-emissies van Embodied Carbon en Operational Carbon gedurende de gehele levensduur. De GWP-waarde wordt weergegeven als de CO₂e, oftewel het CO₂-equivalent.

Waar staan ​​LC en ULC voor?

Waar staan ​​LC en ULC voor?

LC staat voor ‘Low Carbon’ aluminium en ULC voor ‘Ultra Low Carbon’ aluminium. Deze twee termen worden gebruikt voor aluminiumproducten die bij Schüco verkrijgbaar zijn naast vergelijkbare en energiezuinige standaard aluminium; deze LC en ULC profielen hebben een bijzonder lage CO₂-waarde.