Schüco zoeken
Das richtige Material
...

SCHÜCO CARBON CONTROL

Kies het juiste materiaal

Naast de keuze voor de optimale gevelconstructie of een geschikt gevelsysteem heeft ook het gebruik van CO₂-geoptimaliseerde materialen een grote invloed op de CO₂-voetafdruk van een gebouw.


Hybride constructies - zoals de combinatie van hout met aluminium als opzetconstructie - dragen ​​bij aan een gunstige CO₂-balans. Bij de keuze voor een geschikt materiaal met een zo laag mogelijke CO₂-inbreng moet echter altijd worden gekeken of het materiaal past bij de specifieke bouweisen en ook of het zijn functie volledig kan vervullen.

Verklein de CO₂-voetafdruk met een optimale materiaalkeuze

De keuze voor het juiste materiaal heeft, naast de optimale gevelconstructie en het juiste gevelsysteem, een grote invloed op de CO₂-voetafdruk van een gebouw. Hybride constructies, zoals de combinatie van hout met aluminium als opzetconstructie, dragen positief bij aan de CO₂-balans. Het is essentieel om materialen met een lage CO₂-waarde te selecteren, rekening houdend met de specifieke bouweisen en functionele prestaties.

Soorten aluminium: standaard, Low Carbon en Ultra Low Carbon

Aluminium is een duurzaam materiaal en draagt er toe bij de uitstoot te verminderen, dankzij de recyclebaarheid op de lange termijn en de lage CO₂-uitstoot bij meerdere keren hergebruik. Vooral speciale aluminiumkwaliteiten zoals Low Carbon en Ultra Low Carbon van Schüco helpen de CO₂-voetafdruk tijdens de bouw aanzienlijk te verkleinen. Deze aluminium soorten gebruiken gerecycled aluminium en groene elektriciteit bij de productie, zodat ze minder koolstof bevatten dan standaard aluminium.


Ook de profielafwerking, zoals de keuze tussen anodiseren of poedercoaten, heeft invloed op de CO₂-waarde van de gevel van een gebouw. Poedercoatings zijn energiezuiniger en helpen de specifieke CO₂-uitstoot door gevelconstructies te verminderen.

Een overzicht van CO₂-reducerende materialen

Schüco low carbon (LC) aluminium

Aluminiumprofielen met een laag koolstofgehalte hebben een GWP-waarde van minder dan 4,47 kg CO₂-e/kg aluminium voor 2023. In de daaropvolgende jaren zal de CO₂-voetafdruk voor LC ook geleidelijk afnemen.

Schüco ultra-low carbon (ULC) aluminium

Aluminiumprofielen met ultralaag koolstofgehalte hebben een GWP-waarde van minder dan 2,17 kg CO₂-e/kg aluminium voor 2023. In de daaropvolgende jaren zal de CO₂-voetafdruk voor ULC geleidelijk afnemen.

Kunststofcomponenten vervaardigd uit VinylPlus® gerecycled materiaal

Kunststofonderdelen en componenten zoals profielstrips, isolatoren, dichtingen, etc. kunnen worden gemaakt van gerecycled materiaal en worden geleverd met het geaccrediteerde VinylPlus®-productlabel.