Schüco zoeken
4023a131
...

Duurzaam in alle facetten

Het eerste gebouw ter wereld dat de labels LEED Platinum, BREEAM Excellent én DGNB Platinum én Diamond heeft gekregen

Ons hoofdkantoor legt een karakteristiek accent op de Schüco Campus in Bielefeld en biedt een werkplek voor de volgende generatie. Het dynamisch gevormde kantoorgebouw met zijn toekomstgerichte gevelsystemen laat zien dat de hoogste eisen op het gebied van design, functionaliteit en duurzaamheid perfect gecombineerd kunnen worden.

Gevelconstructie op maat

De duurzaamheid van het gebouw vloeit deels voort uit de op maat gemaakte gevelconstructie, ontwikkeld door het ingenieursteam van Schüco. De gevel combineert stijl met de technische eigenschappen van de talrijke geïnstalleerde Schüco-systemen. De systemen bieden optimale thermische isolatiewaarden die bijdragen aan een efficiënt gebouwbeheer.


Meerdere onderscheidingen

Dit streven naar duurzaam gebouwontwerp, energiebesparende exploitatie en een gezonde werkomgeving wordt geprezen door de drie internationaal erkende certificeringssystemen voor duurzaam bouwen: LEED, BREEAM én DGNB. Van DGNB ontving het gebouw de twee meest prestigieuze prijzen: Platinum voor duurzaamheid en Diamond voor zijn vooruitstrevende ontwerpkwaliteit.


Project:

Schüco One – new company headquarters 

Locatie:

Bielefeld  

Architect:

3XN Kopenhagen A/S 

Totale oppervlakte:

8.500 m² (vloeroppervlakte) 

Opgeleverd:

2022 

Duurzaamheidscertificaten:

DGNB – Platinum en Diamond, LEED – Platinum, BREEAM 

Toegepaste Schüco producten:

Zonwering, vliesgevels, ramen, veiligheidssystemen

Toegepaste Schüco systemen:

AWS 90.SI+, AWS 57 RO, AWS 75.SI+, FWS 35 PD.SI, ADS 80 FR 30, ADS 65 SL, SensTrack wireless, FWS 50, FWS 35 PD.HI, ADS 75 SL.SI