Schüco zoeken
Das richtige Material
...

SCHÜCO CARBON CONTROL

BIPV – Building-integrated photovoltaics

Voldoen aan de energie-efficiëntienormen:

- BIPV maakt de creatie van ‘bijna-energieneutrale gebouwen’ mogelijk, zoals vereist door de EU-richtlijn energieprestatie van gebouwen 2010/31/EU.

- De combinatie van sterk thermisch geïsoleerde gevels en BIPV ondersteunt investeerders bij het voldoen aan de eisen voor duurzame en energie-efficiënte gebouwen.


CO₂-reductie en operationele kostenbesparingen:

- BIPV wekt energie op en levert daarmee een positieve bijdrage aan de CO₂-voetafdruk.

- De energie die wordt opgewekt door BIPV-modules kan worden afgetrokken van de berekende energievraag, wat leidt tot een lagere primaire energievraag en lagere bedrijfskosten.

- Vermindert de afhankelijkheid van de het energienet

- Verbetert het resultaat van het energiecertificaat


Evaluatie door certificeringssystemen:

- BIPV wordt meegenomen in verschillende gebouwcertificaten zoals DGNB, LEED en BREEAM, wat een positief effect heeft op de energie-efficiënte kwaliteit van het gebouw.

- Door fiscaal rekening te houden met de CO₂-uitstoot en de integratie ervan in het energiecertificaat kan de kosteneffectiviteit van een gebouw worden verbeterd.


Veelzijdige integratie en ontwerpvrijheid:

- BIPV van Schüco biedt een breed scala aan opties voor cellen, kleuren en beglazingen, wat maximale architectonische vrijheid met zich meebrengt bij het ontwerp.

- Dankzij het flexibele gebruik van verschillende cellen in de modules kunnen individuele ontwerpen worden gecreëerd om aan de ontwerpvereisten van de investeerder te voldoen.


Recycling en duurzaamheid:

- BIPV modules kunnen worden geïntegreerd in circulaire demontage- en recyclingconcepten.

- Onderzoeksprojecten zoals PVRe2 richten zich op de optimalisatie van recyclingprocessen voor BIPV-modules om duurzaamheid te bevorderen.


Breed scala aan toepassingen: 

- Dankzij de veelzijdige mogelijkheden voor het gebruik van BIPV-modules – van vliesgevels tot dakramen, luifels en balkons – kunt u oplossingen op maat creëren voor veel verschillende bouwprojecten.

BIPV biedt investeerders een alomvattende oplossing om te voldoen aan de toenemende eisen aan duurzame en energie-efficiënte gebouwen. De combinatie van zeer goed thermisch geïsoleerde gevels en BIPV maakt het mogelijk bijna-energieneutrale gebouwen te creëren in overeenstemming met de EU-richtlijn 'Energieprestatie van gebouwen". Dit draagt ​​niet alleen bij aan de realisatie van de klimaatneutrale bouwdoelstellingen die de overheid voor 2050 heeft gesteld, maar biedt ook economische voordelen.


Een groot pluspunt van BIPV is de reductie van CO₂ en de daarmee samenhangende operationele kostenbesparingen. Bij gebouwen die met fotovoltaïsche zonnepanelen zijn uitgerust, komt de opgewekte energie in mindering op de totale energiebehoefte, wat leidt tot een lagere energievraag van het net. Dit levert een positieve bijdrage aan de operationele CO₂-voetafdruk.


De veelzijdige integratie van BIPV stelt architecten en investeerders in staat hun ontwerpvisies te realiseren. Met een breed scala aan mogelijkheden voor cellen, kleuren en beglazingen biedt Schüco maximale architectonische vrijheid. Door de flexibele configuratie van de modules kunnen individuele ontwerpen worden gemaakt en worden de BIPV-modules positief beoordeeld door verschillende gebouwcertificaten zoals DGNB, LEED en BREEAM.


Een ander groot voordeel is de duurzaamheid en recyclebaarheid van BIPV-modules. Schüco zet zich actief in voor onderzoeksprojecten zoals PVRe2, om recyclingprocessen te optimaliseren. De integratie van circulaire demontage- en recyclingconcepten maakt BIPV tot een milieuvriendelijke oplossing op lange termijn.

Een voorbeeldberekening

In de onderstaande tabel tonen we een voorbeeld van een fictief kantoorgebouw om te laten zien hoe het gebruik van BIPV-modules de kosten, output en opbrengst beïnvloedt. Wij hebben op een praktische manier laten zien hoeveel laptops met de opgewekte energie kunnen worden opgeladen.

Table:
Alle gegevens zijn schattingen en moeten ter plaatse worden geverifieerd. Alle gegevens zijn voor Schüco International KG niet bindend. *434 g/kWh-waarde voor 2022; bron: Statista