Schüco zoeken
Stresemannstrasse_2 (Custom)
...

Gold for sustainable building

Gemaakt van recyclebare materialen

PULSE Berlin baant de weg als het gaat om duurzaam commercieel vastgoed. Het gebouw zet nieuwe normen op het gebied van ecologie en werkplekkwaliteit dankzij de gezonde en duurzame materialen die tijdens de bouw zijn gebruikt, het efficiënte watergebruik en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Bescherming van hulpbronnen, zorgen voor verhoogde waarde

De nieuwbouw is ontworpen volgens het  ‘Cradle to Cradle’ (C2C) principe en ontving het DGNB Gold certificaat. Het gebouw is voorzien van C2C-gecertificeerde Schüco-ramen en vliesgevelsystemen. De betonvloeren bestaan ​​uit een BubbleDeck vloersysteem dat gevuld is met gerecyclede plastic bollen om de hoeveelheid beton te beperken, de constructie lichter te maken en daardoor de CO₂-uitstoot te verminderen. Ook andere onderdelen, zoals de geluidsreducerende wanden, verf en tapijten, zijn C2C-gecertificeerd.


Groen atrium

Het hart van het zeven verdiepingen tellende kantoorgebouw is het groene atrium. De royale en lichte ruimte, de gekozen materialen (bijvoorbeeld snelgroeiend bamboe voor de trap) en de overvloed aan planten zorgen voor een natuurlijk binnenklimaat en een comfortabele, ontspannen sfeer. De begane grond rondom het atrium is toegankelijk en open voor publiek en biedt diverse restaurants. Op het souterrain bevindt zich een ondergrondse garage met 64 parkeerplaatsen, oplaadpunten voor elektrische auto's en rekken voor circa 120 fietsen.


Project:

Pulse Berlin – commerciële nieuwbouw

Locatie:

Kreuzberg, Berlijn

Architect:

IAA Architecten

Totale oppervlakte:

13.300 m²

Opgeleverd:

2021

Duurzaamheidscertificaat:

DGNB – Gold

Toegepaste Schüco producten:

Vliesgevels (aluminium en staal), ramen, deuren, brandwerende systemen en zonwering

Toegepaste Schüco systemen:

AWS 90 BS (speciale constructie), FWS 60, FWS 50, ADS 90, ADS 75, ADS 80 FR 30, ALB passieve zonvering met aluminium lamellen, Jansen VISS