Schüco zoeken
4038a02
...

Prefabricated parts for flexibility

Het appartementencomplex is gebouwd volgens een seriële productie- en constructiemethode die normaal gesproken wordt gebruikt voor industriële gebouwen

Een appartementencomplex in Moabit, Berlijn, is gebouwd met behulp van geprefabriceerde, zichtbare betonsystemen die doorgaans worden gebruikt voor industriële gebouwen zoals distributiecentra. Deze methode is economisch en versnelt de bouw, waardoor de architecten de stijgende bouwkosten in de industrie konden beheersen. Het project is ook op de toekomst voorbereid. Bij demontage kunnen de componenten zorgvuldig worden gescheiden en gerecycled.

Flexibele plattegronden

In tegenstelling tot de veronderstelling dat seriële constructie automatisch gestandaardiseerde wooneenheden impliceert, biedt Wohnregal maximale flexibiliteit in termen van ruimte, passend bij een steeds groter aantal stedelijke levensstijlen. Mochten de gebruikseisen veranderen, dan kunnen de woonruimtes in de toekomst eenvoudig worden aangepast. Door de breed overspannende TT-liggers die zich tussen de gevels van de geprefabriceerde betonconstructie uitstrekken, zijn er binnenin geen dragende muren nodig. Het resultaat zijn betaalbare woonruimtes variërend in grootte van 37 tot 110 m2, elk met een eigen individuele indeling.


Transparantie

De ramen en verdiepingshoge hef-schuif-systemen, zijn als elementen aan de voorkant aan de lange zijde van het gebouw gemonteerd. Hierdoor ontstaat een mooi uitzicht op de straat en de binnenplaats. In de zomermaanden kan de binnenruimte worden opengezet, waardoor de gehele woonruimte verandert in een ruime loggia. In gesloten toestand zorgt het thermisch geïsoleerde Schüco-schuifsysteem met zijn smalle aanzichtbreedte voor transparante ruimtes.


Project: 

Appartementen – woon-/werkstudio

Locatie:

Moabit, Berlijn

Architect:

FAR frohn&rojas architekten

Totale oppervlakte:

1.040 m²

Opgeleverd:

2019

Toegepaste Schüco-producten: 

ASS 70.HI hef-schuif-systemen