Schüco zoeken
082_Heinl_MA71_Humboldthafen_B_6236645
...

Urban living at Humboldt Harbour

In dit binnenstedelijke woon- en bedrijfscomplex staat duurzaamheid voorop

De twee nieuwbouwprojecten H3B en H4B hebben een moderne, tijdloze architectuur en creëren een binnenstads- en verfijnd geheel met uitzicht op het water van de Humboldt-haven in Berlijn. De zeven verdiepingen tellende nieuwbouw met binnentuin en ondergrondse garage bieden niet alleen kantoorruimte, maar in totaal ook 188 appartementen.

Woonruimte voor elke wens

Het merendeel van de appartementen heeft twee of drie slaapkamers, waar volgens de architectenpraktijk het meeste vraag naar is. De grotere appartementen op de bovenste verdieping zijn vergelijkbaar met particuliere woningen en onderscheiden zich door hun exclusieve hoogte van de lagere appartementen. De woonruimtes zijn open ingericht en voorzien van gecontroleerde ventilatie met warmteterugwinning.


Passiefhuis-gecertificeerde gevel

Bijzonder indrukwekkend is het hoogwaardige ontwerp van de gebouwschil. Het toegepaste Schüco passiefhuis-gecertificeerde stijl/regelgevelsysteem draagt ​​bij aan de visuele scheiding van de bouwgebieden, waardoor het onderscheid tussen woon- en bedrijfsruimten duidelijk wordt. Bovendien biedt de oplossing, net als de geïnstalleerde raam- en deursystemen van Schüco, de hoogste thermische isolatiewaarden, waardoor een efficiënt gebouwbeheer wordt gegarandeerd. Dit was een factor die ertoe bijdroeg dat het complex de LEED Gold-onderscheiding ontving.


Project:

Humboldthafen H3B & H4B – woon- en bedrijfsgebouwencomplex

Locatie:

Mitte, Berlijn

Architect:

Hadi Teherani Architects met prasch buken partner architekten bda

Totale oppervlakte:

37,600 m² (vloeroppervlakte)

Opgeleverd:

2020

Duurzaamheidscertificaat:

LEED Gold certification

Toegepaste Schüco producten:

Ramen, deuren, vliesgevels

Toegepaste Schüco systemen:

AWS 75.SI, ADS 75 HD.HI, FWS 50.SI