Wat zoekt u?
...

Certificaten

Schüco beschikt over verschillende certificeringen voor gebouwen, afzonderlijke producten of managementsystemen. De certificaten kunnen hier eenvoudig worden gedownload. 

Cradle-to-Cradle-certificaten

In totaal zijn al 57 systemen van Schüco volgens Cradle-to-Cradle gecertificeerd. Hier vindt u de certificeringsoorkonde zilver (pdf, 156,2 KB) en de certificeringsoorkonde brons (pdf, 157,5 KB)

Cradle to Cradle Certified® is een geregistreerd handelsmerk van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.


Meer informatie over onze Cradle-to-Cradle-gecertificeerde systemen

Cradle to Cradle Certified® is a registered trademark of the Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

VinylPlus®

In het kader van het initiatief VinylPlus® stelt Schüco Polymer Technologies doelstellingen vast voor de duurzame inkoop van grondstoffen, de vermindering van de emissies, de energiebesparende machinetechnologie en de duurzaamheid van processen. Zo kon voor de pvc-producten van Schüco Polymer Technologies aan de veeleisende criteria voor het VinylPlus®-productlabel (pdf, 404,3 KB) worden voldaan.


Meer informatie over VinylPlus® en de verbintenis van Schüco Polymer Technologies voor meer duurzaamheid in de volledige pvc-waardeketen. 

ASI Performance Standard

Het Aluminium Stewardship Initiative (ASI) ontwikkelt industriële normen voor de verantwoorde omgang met aluminium, die ook certificeerbaar zijn. Schüco is stichtend lid van het ASI en is sinds 2019 volgens de ASI Performance Standard gecertificeerd. Het ASI-certificaat (pdf, 134,4 KB) kan hier worden gedownload.


Meer informatie over het engagement van Schüco en het werk van het ASI

DIN ISO 14001

Het Schüco milieumanagementsysteem op de locatie Bielefeld is door de 'Deutschen Gesellschaft zur Zertifizierung von Managementsystemen' (DQS) conform DIN ISO 14001 gecertificeerd.  Er vindt een jaarlijkse controle van de certificering plaats. Meer informatie over de  milieumanagementnorm ISO 14001


Het ISO 14001-certificaat is in de volgende talen beschikbaar:


DIN ISO 9001

Het Schüco kwaliteitsmanagementsysteem is volgens de internationale kwaliteitsmanagementnorm ISO 9001 door de 'Deutsche Gesellschaft zur Zertifizierung von Managementsystemen' (DQS) gecertificeerd. Er vindt een jaarlijkse controle van de certificering plaats. Meer informatie over de kwaliteitsmanagementnorm ISO 9001


Het Schüco certificaat ISO 9001 is in de volgende talen beschikbaar:

TÜV-certificaat Carbon Footprint

De primaire gegevens die worden verzameld om de Carbon Footprint van Schüco te bepalen, worden door TÜV NORD CERT gecontroleerd. 

Download hier het TÜV-certificaat (pdf, 63,6 KB)

Duurzaamheid duidelijk gedocumenteerd

Duurzaamheidsrapporten

In overeenstemming met de richtlijnen van de internationaal vastgelegde normen van het Global Reporting Initiative (GRI) geven onze duurzaamheidsrapporten meer informatie over de economische, ecologische en sociale activiteiten van de onderneming.

Onze motivatie, onze bijdrage

Informatiebrochures

Meer informatie over de duurzaamheidsactiviteiten waarmee Schüco het hoofd biedt aan de globale uitdagingen van vandaag.