Wat zoekt u?

VinylPlus®

Bouwen betekent jaren vooruitdenken. Daarom zijn duurzame, recycleerbare producten essentieel om waardevollen hulpbronnen te behouden en de CO2-emissies te verlagen. Dit geldt ook voor kunststof, waarbij Schüco een actieve bijdrage aan duurzame productie en gebruik levert. 

Wat is VinylPlus®?

VinylPlus® is het duurzaamheidsprogramma van de Europese pvc-sector. Het werd in 2000 op basis van een vrijwillige verbintenis gelanceerd en is sindsdien in een open dialoog met vertegenwoordigers uit de sector, de autoriteiten, niet-gouvernementele organisaties, de civiele samenleving en consumenten verder ontwikkeld. Door VinylPlus® moeten de duurzame productie en het gebruik van kunststof als materiaal in de volledige pvc-waardeketen worden gestimuleerd. Met ongeveer 200 partners in heel Europa bevordert VinylPlus actief het principe van de circulaire economie in de sector en zorgt het voor een voortdurend toenemende en betrouwbare recycling van pvc.

VinylPlus®-certificaat voor Schüco

VinylPlus® heeft in samenwerking met het Building Research Establishment (BRE Global) en The Natural Step (TNS) het VinylPlus®-productlabel ontwikkeld, dat leveranciers van bijzonder duurzame pvc-oplossingen onderscheidt. In totaal omvat het productlabel acht kerncriteria, waaronder een duurzame energie- en klimaatstrategie, gecontroleerde materiaalkringlopen en recycling, de aankoop van pvc-grondstoffen uit duurzame bronnen en vereisten voor aankoopbeheer en de organisatie.

De pvc-producten van Schüco Polymer Technologies KG voldoen aan deze veeleisende criteria, waardoor Schüco als eerste onderneming in de sector het VinylPlus®-productlabel (pdf, 404,3 KB) heeft gekregen en daarmee de voortrekkersrol op het vlak van duurzaamheid waarmaakt.

Kunststof systemen van Schüco zijn 100% recycleerbaar, zodat ze probleemloos in het materiaalkringloopsysteem kunnen worden geïntegreerd. Bovendien ziet Schüco af van loodstabilisators in pvc. In plaats daarvan is de gebruikte kunststof milieuvriendelijk op basis van calcium en zink gestabiliseerd. De kunststof systemen van Schüco zonder recyclaataandeel zijn dus loodvrij.


Meer informatie:
www.vinylplus.eu
www.eppa-profiles.eu

Duurzaamheid duidelijk gedocumenteerd

Duurzaamheidsrapporten

In overeenstemming met de richtlijnen van de internationaal vastgelegde normen van het Global Reporting Initiative (GRI) geven onze duurzaamheidsrapporten meer informatie over de economische, ecologische en sociale activiteiten van de onderneming.

Onze motivatie, onze bijdrage

Informatiebrochures

Meer informatie over de duurzaamheidsactiviteiten waarmee Schüco het hoofd biedt aan de globale uitdagingen van vandaag.