Wat zoekt u?

...

Geschiedenis

Mijlpalen van de bedrijfsgeschiedenis

Neuer Inhalt (1)

1951: Ontstaan van Schüco

Heinz Schürmann, een pionier van de jonge bondsrepubliek, richt de Heinz Schürmann & Co. een firma op in Porta Westfalica. Op een kleine binnenplaats produceert hij met zes medewerkers etalages, markiezen en rolluiken.

1954
Nieuwe thuis In het tijdperk van de West-Duitse economische legendes worden innovatieve ramen en gevels steeds belangrijker. Schüco levert deze systemen. Met het lichte en moderne materiaal aluminium is het bedrijf goed op dreef. Door de verhuizing naar Bielefeld vindt Schüco een nieuwe thuis.

1955-1963
Grenzen verleggen Het snelgroeiende Schüco vereist nieuwe distributiekanalen. In Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart en Hamburg ontstaan nevenvestigingen. Licentie- en vertegenwoordigingsovereenkomsten maken nieuwe samenwerkingen in Europa mogelijk. Met Alu König Stahl gaat Schüco in 1958 een partnerschap aan dat tot vandaag bestaat.

1964
Sterke verbinding - tot nu toe Door de verkoop aan het technologiebedrijf OTTO FUCHS KG openen zich voor Schüco nieuwe economische en technische perspectieven. Schüco oprichter Heinz Schürmann geeft de bedrijfsleiding door aan Dr.-Ing. Ernst von Wedel.

1964-1969
Gemeenschappelijke vooruitgang Schüco stuurt de uitbreiding in het buitenland. In 1964 ontstaan dochterondernemingen in Frankrijk, Nederland en Denemarken. In Borgholzhausen wordt in hetzelfde jaar Schüco Design opgericht.

Jaren '70: met systeem

Schüco ontwikkelt zich tot systeemleverancier voor aluminium ramen en deuren. Het bedrijf richt overal in Duitsland nieuwe vestigingen op en bouwt het distributienetwerk voortdurend uit.

1970-1971
Vooruit op zijn tijd
 Aluminium ramen, deuren en gevels alsook schuifdeursystemen met uitstekende thermische isolatie: reeds twee jaar voor de oliecrisis concentreert Schüco zich met innovatieve duurzame producten en het reduceren van natuurlijke bronnen.

Neuer Inhalt (1)

1972
De klant is koning 
Het onderwerp service wordt steeds belangrijker. Schüco speelt ook hier een voortrekkersrol. Schüco Service GmbH wordt als dochteronderneming voor dit doel opgericht. Aan de hand van software ondersteunt de onderneming de eigen klanten bij de berekening en constructie.

1975
Wijziging van de directie 
Günter Reinecke neemt als aansprakelijk vennoot het management van het bedrijf over.

Neuer Inhalt (1)

Jaren '80: globale speler met nieuw materiaal

Schüco wordt door licentienemers in Europa ook steeds vaker internationaal toegepast. Bovendien erkent het bedrijf reeds vroeg het potentieel van het veelzijdige materiaal kunststof en breidt het productportfolio uit met systemen voor kunststof ramen en deuren.

1980
Het loopt als een trein
 De Schüco Express rijdt midden jaren '70 door West-Duitsland. In als showroom ingerichte wagons kunnen klanten de nieuwste raam- en geveltechniek van Schüco​ bewonderen - een unieke vorm van productpresentatie.

1982
Stap vooruit
 Schüco​ voldoet reeds jarenlang met succes aan de eisen die gesteld worden aan geluidsbelasting en wind- en waterdichtheid. Nu behaalt het bedrijf met het eerste toegelaten brandwerende deursysteem ook de normen voor brandveiligheid.

Marktintroductie Schüco stelt het nieuwe geïsoleerde aluminium raamsysteem ISKOTHERM voor, later aangevuld met het compleet ingerolde profiel ROYAL. De thermisch geïsoleerde profielen worden met groot succes toegepast in de woningbouw, zowel in de nieuwbouw als bij renovaties.

1989
Nieuw product 
Schüco introduceert een nieuw systeem voor kunststof kozijnen.

Jaren '90: omkeer

Na de val van de muur vormt de gebouwensanering met milieuvriendelijke bouwmaterialen in Oost-Duitsland en Oost-Europa een grote uitdaging. Schüco grijpt deze kans en bouwt zijn internationaal bedrijf verder uit. Tegelijkertijd neemt het bedrijf ook deel aan grootschalige projecten en zonne-energie projecten.

1990
Historisch resultaat 
Schüco bereikt dankzij de grootschalige uitbreiding van de bouw in het oosten voor het eerst de magische omzetgrens van 1 miljard Duitse Mark. Passend bij dit resultaat, wordt voetballer Franz Beckenbauer als merkvertegenwoordiger gekozen.

Neuer Inhalt (1)

1992
De lucht in Op 81.000 m2 ontstaat in Bielefeld een nieuw hoog opslag magazijn dat 22.000 opslagplaatsen biedt. De systemen ROYAL en ISKOTHERM worden samengevoegd tot ROYAL S. Het vliesgevelsysteem FW 50 krijgt een facelift en onderhuidse verbeteringen, maar met behoudt van het succesvolle en betrouwbare overlappende ontwateringsprincipe.

1997
Opvolging 
In 1997 treedt Dirk U. Hindrichs in de voetsporen van Günter Reinecke.

1999
Teamwork zit in het bloed
 Kort voor de eeuwwisseling neemt Schüco​ als sponsor deel aan de Formule 1. Als sponsor van McLaren-Mercedes domineert de racewagen met Schüco logo wereldwijd de top van de racesport. Mooie tijden met Mika Häkkinen, weet u nog?
Oneindige energiebron Met zonnewarmte en fotovoltaiek breidt Schüco zijn productportfolio met een derde bedrijfsdeel uit en neemt zijn verantwoordelijk voor een duurzame toekomst.
Sterke samenwerking Onder de naam Schüco​ staalsystemen Jansen​ ontstaat een gemeenschappelijke staaldistributie voor Duitsland en Zwitserland.

Neuer Inhalt (1)

Jaren 2000: naar elkaar toe groeien en natuurlijke grondstoffen besparen

Schüco grijpt de kans van de globalisering en breidt zijn activiteiten uit in de VS, naar Zuid-Amerika en China. Het bedrijf is in de drie afdelingen metaalbouw, kunststof en zonne-energie specialist op het gebied van duurzame oplossingen voor de gevels van gebouwen.

2005
Extreem efficiënt
 Het Schüco technologiecentrum werd in 2005 als onafhankelijk en gecertificeerd test- en proeflaboratorium geaccrediteerd voor de gevels van gebouwen.

2008
Sport centraal
 Schüco neemt deel aan de golfsport. De combinatie past: precisie en perfectie - in harmonie met natuur en techniek. Een jaar later vindt voor het eerst het Golftornooi Schüco​ Open plaats met talrijke internationale golfsterren.
Innovatie van aluminium Het Schüco raamsysteem AWS en deursysteem ADS zet nieuwe maatstaven en vervangt het inmiddels verouderde systeem ROYAL S.

2009
Temperatuurregelaar
 Schüco stelt het 2-graden concept voor op BAU 2009. Met de toekomstgerichte, energie-efficiënte technologie levert het bedrijf een belangrijke bijdrage om de opwarming van de aarde met 2 graden Celsius te beperken.

2011
Intelligent netwerk Op BAU 2011 imponeert Schüco de bezoekers met het energie-autonome Schüco Energy³ Building. Dankzij een netwerk van ramen, deuren en gevels produceert een gebouw meer energie dan het verbruikt.

2012
Teamspirit en vertrouwen Dr.-Ing. Hinrich Mählmann neemt in juni de directie over van Schüco International KG. Hij is aansprakelijk vennoot van Schüco en het moederbedrijf OTTO FUCHS KG. 
Op 1 oktober wordt Andreas Engelhardt nieuwe voorzitter van de bedrijfsleiding.

Neuer Inhalt (1)

2013
Mens. Natuur. Techniek. Met dit motto wordt Schüco ​vertegenwoordigd op BAU 2013. Met vier themastudio's wordt de inhoud interactief en is emotioneel te beleven. Op 's werelds toonaangevende beurs van München voor architecteur, materialen en systemen breekt het bedrijf met 11.000 bezoekers alle records.
Goed geïnvesteerd Op 6.300 m² ontstaat op de locatie Weißenfels een nieuwe productiehal met 11 geautomatiseerde lamineerlijnen voor het met gekleurde folie lamineren van kunststofprofielen.


Neuer Inhalt (1)

2014
Samen sterk De geslaagde samenwerking tussen OTTO FUCHS KG en Schüco​ International KG bestaat 50 jaar.
Gericht op de toekomst Andreas Engelhardt wordt tot september bedrijfsleider en aansprakelijk vennoot.
Techniek in een notendop In Bielefeld opent Schüco een permanente interactieve showroom met eerder op de BAU getoonde innovaties. Op een vloeroppervlak van 800 m² beleeft de professionele bezoeker fascinerende technologieën en innovatieve en inspirende geveloplossingen.

2015
Op innovatiekoers De smalle aanzichten van het vliesgevelsysteem „FWS 35“ en het schuifsysteem „ASS 77 PD“ maken een nagenoeg randloze transparantie in de architectuur mogelijk. Het gevelsysteem „FWS 60 CV“ beschikt over een verdekt liggende, van buitenaf niet zichtbare vleugel. Met het „Parametric System“ voert Schüco in 2015 het eerste driedimensionale gevelsysteem in, volledig digitaal te engineren én te fabriceren.


2017
Bouwen aan de toekomst Met een strategische investering van 95 miljoen Euro bouwt Schüco verder aan de groei. Het hoofdkantoor in Bielefeld transformeert tot een hypermoderne campus waar het nieuwe werken zal ontstaan. 
Op de BAU in München viert Schüco dat het bedrijf 66 geleden werd opgericht en presenteert men een compleet nieuw platform voor brandwerende deuren. 
Duurzaamheid Verschillende producten en series worden van een zilveren en bronzen „Cradle to Cradle“-certificaten voorzien en worden grote stappen gezet natuurlijke grondstoffen te besparen volgens het „C2C “-principe.

Geschiedenis
webspecial.m209.close