Wat zoekt u?

Jaren '50: de beginjaren

In het tijdperk van de West-Duitse economische opleving worden innovatieve ramen en gevels steeds belangrijker. Schüco levert deze. Met het lichte en moderne materiaal aluminium is het bedrijf goed mee met zijn tijd.

Neuer Inhalt (1)
Oprichter Heinz Schürmann

Ontstaan van Schüco

1951 Een neus voor kansen, bereidheid om risico's te nemen en een nuchtere houding – dat zijn de kwaliteiten die aan de oprichter Heinz Schürmann worden toegeschreven. Samen met vijf medewerkers, onder wie zijn halfbroer Günter Reinecke, riep hij in een kleine achtertuin in Porta Westfalica de firma Heinz Schürmann & Co. in het leven. Het aanbod destijds: etalages, luifels en rolhekken van aluminium.


1954 Het motto van Schürmann 'ik wil en ik zal' is terug te zien in de ontwikkelingen van het kleine metaalbouwbedrijf. Het bedrijf breidde al kort na de oprichting uit, veroverde nieuwe markten en groeide gestaag. In München wordt bijvoorbeeld een filiaal geopend als hoofdkantoor voor Zuid-Duitsland. Door de verhuis naar Bielefeld, waar zich vanaf heden ook het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt, vindt Schüco een nieuw thuis. 

Grenzen verleggen

1955 De plattegrond met vestigingen wordt steeds voller en er komen steeds meer locaties bij. Zo ontstaan in Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart en Hamburg nieuwe bedrijfsvestigingen. En Schüco wordt internationaal. De strategie is als volgt: groeien, diversifiëren en internationaliseren. 


1957 Het startschot voor de beurscarrière van Schüco wordt gegeven tijdens de HANNOVER MESSE. Op een kleine beursstand presenteert Schüco innovatieve constructieprofielen en beslagen van licht metaal. In hetzelfde jaar wordt Schüco als merk ingeschreven in het merkenregister.


1958 De licentie- en vertegenwoordigingsovereenkomsten maken over heel Europa nieuwe samenwerkingen mogelijk. Met AluKönigStahl (Oostenrijk) gaat Schüco in 1958 een partnerschap aan dat tot op de dag van vandaag bestaat.

Neuer Inhalt (1)
De eerste Schüco beursstand 1957