Wat zoekt u?

Jaren '20: op innovatiekoers

Schüco grijpt de kansen van de globalisering en breidt zijn activiteiten uit naar Zuid-Amerika en China. Het bedrijf is in de drie afdelingen metaalbouw, kunststof en zonne-energie specialist op het gebied van duurzame oplossingen voor de gehele bekleding van een gebouw.

Neuer Inhalt (1)
Van inbraakwering tot slagregendichtheid: in het technologiecentrum worden objectspecifieke tests uitgevoerd. 

Verantwoordelijkheid nemen

2000 Energiezuinigheid is het thema van het nieuwe millennium. Schüco pakt het zeer actuele toekomstvraagstuk consequent aan en geeft een structureel antwoord op de discussie over CO2-emissies. Reeds bij het ontwerp van gebouwen is het belangrijk om de gebouwbekleding te gebruiken als energiebespaarder en energieleverancier. Met intelligente en duurzame raam-, deur- en geveloplossingen.


2001 Schüco gaat online: de nieuwe Schüco-website gaat online voor snellere gebruikersbegeleiding en efficiëntere communicatie en informatie voor klanten.


2003 Met "e-drive" ontstaat een nieuwe raamgeneratie, die zich zonder greep elektronisch laat bedienen. 


2005 Het Schüco technologiecentrum wordt als onafhankelijk en gecertificeerd test- en proeflabo geaccrediteerd voor de bekleding van gebouwen. Bovendien wordt het draai/kiep-beslag 'TipTronic' ingevoerd. 

Innovatie van aluminium

2007 Het raam- en deursysteem 'Schüco AWS/ADS' bepaalt nieuwe maatstaven en vervangt het systeem 'Royal S'. Bovendien wordt bij de hoofdzetel in Bielefeld het Schüco Competence Center geopend, dat voortaan door middel van op de doelgroep afgestemde trainingen de vakkennis van medewerkers en partners vergroot. Erg praktijkgericht zijn de scholingen in de klantenwerkplaats van het Center, waar de verwerking van de Schüco systemen en de omgang met de Schüco machines worden geleerd.


2008 Schüco neemt deel aan de golfsport. De combinatie past: precisie en perfectie in harmonie met natuur en techniek. Een jaar later vindt voor het eerst het Golftornooi Schüco​ Open plaats met talrijke internationale golfsterren.


2009 Schüco stelt het 2e concept voor de bekleding van gebouwen voor. Met de toekomstgerichte, energie-efficiënte technologie levert het bedrijf een belangrijke bijdrage om de opwarming van de aarde met 2 graden Celsius te beperken.

Neuer Inhalt (1)
Schüco Competence Center in Bielefeld: het energie-efficiënte bouwwerk bevat de modernste Schüco technologie en is multifunctioneel inzetbaar. Het biedt plaats voor de klantenwerkplaats, scholingen/events, een lounge en de tentoonstelling Schüco World.