Wat zoekt u?
...

Jaren 2010: klaar voor de toekomst

Schüco positioneert zich met innovatieve producten en digitale oplossingen als technologie- en serviceleider van de branche. Strategische bouwinvesteringen voor enkele miljoenen creëren moderne werkomgevingen. Bij alle activiteiten staat duurzaamheid hoog in het vaandel: duurzaamheid is voor Schüco geen trend, maar een houding.

Neuer Inhalt (1)
Andreas Engelhardt wordt op 1 oktober 2012 voorzitter van de bedrijfsleiding en neemt in september 2014 de rol van hoofdelijk aansprakelijke vennoot op zich.

Verandering van strategie

2012 De zon levert net als voorheen gratis, schone energie, maar de prijsdaling van zonnepanelen en de verminderde vraag door subsidieverminderingen maken duidelijk dat er van strategie moet worden veranderd. Schüco focust zich op de core business in de metaalbouw en kunststof en concentreert zich hierbij op zijn eigen kerncompetenties: ramen, deuren en gevels. 


2013 Schüco presenteert het Parametric Concept en de nieuwe beslaggeneratie SimplySmart. 


2014 Andreas Engelhardt neemt de functie van persoonlijk aansprakelijke partner over. Twee jaar daarvoor werd hij voorzitter van de bedrijfsleiding.

Innovatie versnellen

2015 Het eerste passiefhuis-gecertificeerde aluminiumsysteem FWS 50 SI+ voor stijl-regel-gevels wordt ingevoerd. Er volgen verdere systeeminnovaties: De minimale aanzichtbreedtes van het innovatieve Schüco gevelsysteem "FWS 35" en het nieuwe schuifsysteem "ASS 77 PD" maken een nagenoeg frameloze transparantie mogelijk. Het gevelsysteem "FWS 60 CV" overtuigt door verborgen openingselementen. Met het Parametric System wordt het eerste driedimensionale gevelsysteem geïntroduceerd, waarvoor Schüco een volledig digitaal waardecreatieproces heeft opgezet van planning tot implementatie. 2016 Begin 2016 wordt de volledige kunststofafdeling in de dochteronderneming Schüco Polymer Technologies KG ondergebracht en wordt het productportfolio met het nieuwe systeem "Schüco LivIng" uitgebreid. In datzelfde jaar breidt Schüco met een meerderheidsbelang in de firma EPS Systems GmbH & Co. KG uit Siegen zijn productassortiment uit met de textielgevel 'FACID'.


Verdekt liggende aandrijving: "Schüco TipTronic SimplySmart" bepaalt nieuwe standaarden voor verdekte aandrijftechniek. Het mechatronische beslag voor de automatisering van Schüco aluminium-raamsystemen vereenvoudigt energiebeheer, gebouwautomatisering en veiligheid en creëert met zijn puristische design nieuwe maatstaven. 

Neuer Inhalt (1)
De nieuwe systeemserie "Schüco LivIng" overtuigt met comfort, veiligheid en energie-efficiëntie. Vervolgens komen de "Schüco LivIng" raamsystemen op de markt, twee jaar later volgt met "Schüco LivIng Slide" een kunststof schuifsysteem.
Neuer Inhalt (1)
We vergroten onze hoofdzetel. Voor onze medewerkers betekent dit: moderne kantoren die werk en communicatie vereenvoudigen. Verschillende werkomgevingen komen samen onder één dak en bieden ruimte voor eenvoudigere kennisuitwisseling. Met dank aan: 3XN Architects

Goed voorbereid op de toekomst

2018 Schüco breidt zijn productportfolio uit: door het aandeel in SÄLZER GmbH in Marburg realiseert Schüco een duidelijke uitbreiding van het bedrijfssegment veiligheid. Met de verwerving van Soreg AG in Zwitserland vergroot Schüco de focus op de verkoop en exploitatie van High-End-schuifsystemen.


2019 Schüco neemt wat betreft milieubescherming nog meer verantwoordelijkheid. Samen met het WWF (Wereld Natuur Fonds) ontwikkelt het bedrijf ambitieuze CO2-reductiedoelstellingen die bedoeld zijn om de opwarming van de aarde te helpen beperken tot 1,5 graden. Bovendien streeft het bedrijf ernaar om de volledige productieketen voor 2040 klimaatneutraal te maken. 
2020 Serviceconcept verbeterd: met de bouw van de KIT-productiefaciliteit voor de prefabricage van uitrustingen voor design-schuifelementen legt Schüco de basis voor een eenvoudige en snelle productie voor metaalbouwers.


2021 Op de Schüco Campus in Bielefeld en daarbuiten ontstaan ​​moderne werkomgevingen en innovatieve showrooms die focussen op de voordelen voor medewerkers en klanten en de basis leggen voor een succesvolle toekomst.