Wat zoekt u?

Jaren '90: omkeer

Na de val van de muur vormt de gebouwensanering met milieuvriendelijke bouwmaterialen in Oost-Duitsland en -Europa een grote uitdaging. Schüco grijpt deze kans en bouwt zijn bedrijf verder uit. Tegelijkertijd neemt het bedrijf ook deel aan grootschalige projecten en zonne-energieprojecten.

Mikt hoog met systeeminnovaties

1991 De eerste brandwerende serie van aluminium, FireStop, wordt ingevoerd. 


1992 Schüco presenteert met "Royal S" de nieuwe composiettechnologie voor raam- en deursystemen. Het systeem, ontwikkeld op basis van de voorgangers 'Royal' en 'Iskotherm', wordt in deze jaren als een sleutelfactor voor succes gezien. 


1996 In Weißenfels bij Leipzig begint Schüco met de bouw van een van de modernste extrusiefabrieken voor kunststofprofielen in Europa. De fabriek, die voor verdere bevoorrading op de markt voor kunststoframen moet zorgen, start twee jaar later met de productie. 

Neuer Inhalt (1)
Sinds 2006 is de locatie in Weißenfels officieel het internationale hoofdkantoor van de kunststofafdeling. 
Neuer Inhalt (1)
De Rose Tower (midden) is het op een na hoogste hotelgebouw ter wereld. 

Go East

1997  De verkoop aan de andere kant van de Oder en Neisse neemt een hoge vlucht. In de regio Moskou ontstaat een nieuwe vestiging van Schüco. Kort daarvoor was er al een verkoopbureau in Praag geopend. Nog in hetzelfde jaar worden Schüco-vestigingen in Polen geopend: een vestiging in Łódź en een verkoopbureau in Warschau breiden het verkoopnetwerk in het oosten uit. Daarnaast wordt de verkoop in het Midden-Oosten geïntensiveerd. Zo is de Rose Tower van de staat Dubai uitgerust met technologie uit Bielefeld.


Pas voor de derde keer in het 45-jarige bestaan van het bedrijf verandert het management bij Schüco. Dirk U. Hindrichs treedt in de voetsporen van Günter Reinecke als bedrijfsleider en hoofdelijk aansprakelijke vennoot.

Benzine in het bloed

1998 Naast talrijke locaties in Europa breidt Schüco zijn activiteiten ook in de VS en Azië uit.


1999 Met thermische zonne-energie en fotovoltaïsche zonne-energie voegt Schüco een derde bedrijfsdivisie toe aan het productportfolio. Onder de naam Schüco​ staalsystemen Jansen​ ontstaat een gemeenschappelijke staaldistributie. In hetzelfde jaar neemt Schüco als sponsor van McLaren-Mercedes deel aan de Formule 1. 

Neuer Inhalt (1)
Het Schüco logo sierde de achtersteven van de McLaren-Mercedes