Wat zoekt u?

Jaren '70: met systeem

Schüco ontwikkelt zich tot systeemleverancier voor aluminium ramen, deuren en gevels. Het bedrijf richt overal in Duitsland nieuwe vestigingen op en bouwt het distributienetwerk voortdurend uit.

Neuer Inhalt (1)
Voor Schüco is duurzaamheid is geen trend, maar een houding.

Vooruit op zijn tijd

1970 Reeds twee jaar voor de oliecrisis in 1973 concentreert Schüco zich met innovatieve producten op milieubescherming en het reduceren van hulpbronnen. Het bedrijf ontwikkelt aluminium ramen, deuren en gevels, maar ook grote schuifsystemen met uitstekende thermische isolatie-eigenschappen.


1971 Met de "FW 75" komt de eerste thermisch geïsoleerde stijl-regel-gevel van Schüco op de markt. 

Service primeert

1972 Het onderwerp service wordt steeds belangrijker. Schüco speelt ook hier een voortrekkersrol. Schüco Service GmbH wordt met drie medewerkers als volledige dochteronderneming opgericht. Aan de hand van software ondersteunt de onderneming de eigen metaalbouwklanten bij de berekening en constructie. Twee jaar later volgt de invoering van het CAD-systeem voor digitaal construeren in de architectuur. 


De algemene recessie als gevolg van de oliecrisis, een mislukt rentebeleid en de verlammende wereldeconomie lieten ook Schüco niet onberoerd. Na een korte terugval midden jaren 70 groeit Schüco verder om klanten over de hele wereld te overtuigen met zijn producten.

Neuer Inhalt (1)
Schüco is ook een van de pioniers in de bouwsector als het om digitalisering gaat. 
Neuer Inhalt (1)
BU: Ook internationaal is Schüco aanwezig op beurzen. 

Nieuwe handelsroutes

1975 Schüco groeit ook buiten Duitsland en baant de weg voor export naar Oost-Europa met de vakbeurs Aluminium '75 in Moskou. Verdere aanwezigheid op beurzen zoals in Chicago op de build expo 79 en op Batimat in Parijs volgen snel daarna. 


In hetzelfde jaar vindt een managementvervanging plaats: Günter Reinecke neemt als aansprakelijk vennoot het management van het bedrijf over. 


1979 De eerste advertentie van 15 seconden voor Schüco ramen wordt op televisie uitgezonden.