Wat zoekt u?

Jaren '80: op weg om een global player te

Schüco wordt onder andere door licentienemers in Europa steeds vaker internationaal opgesteld. Bovendien erkent het bedrijf reeds vroeg het potentieel van het veelzijdige materiaal kunststof en breidt het zijn productportfolio uit met kunststof ramen en deuren.

Neuer Inhalt (1)
Een opname van de Schüco Express

Welkom in de showroom op rails

1980 De Schüco Express loopt al sinds midden jaren '80 door Westduitsland. In de wagon kunnen klanten de nieuwste raam- en geveltechniek van Schüco​ bewonderen – een unieke vorm van productpresentatie. 

Innovatie bevorderen

1982 Schüco​ voldoet reeds jarenlang met succes aan geluids- en milieubeschermingsvereisten. In 1982 bepaalt het bedrijf met het eerste toegelaten brandweringssysteem "T-30-1" ook de maatregelen voor veiligheid.


Schüco stelt ook het nieuwe aluminium raamsysteem "Iskotherm" voor. De thermisch isolerende isoleerprofielen worden in het bijzonder ingezet bij de woningbouw of bij renovaties.

Neuer Inhalt (1)
Schüco beschermt: brand- en rookbeveiligingssystemen maken sinds de jaren '80 een integraal onderdeel uit van het productportfolio. 
Neuer Inhalt (1)
Moderne kunststof ramen hebben tegenwoordig een levensduur van 30 jaar en meer. 

Voor het eerst deelname aan het systeem voor kunststof ramen

1984 Schüco richt zich op kunststofsysteemtechniek en neemt het nieuwe en veelzijdige materiaal kunststof in het productportfolio op. 

Het voetbalhart klopt in Oost-Westfalen

1988  In het seizoen 1988/1989 maakte Schüco voor het eerst reclame op de T-shirts van DSC Arminia Bielefeld. Al sinds de jaren 70 ondersteunt het bedrijf de voetbalvereniging. In 2004 kreeg het stadion zelf een nieuwe naam en toonde het als SchücoArena de band met de systeemaanbieder aan de buitenwereld. 


Aan het eind van het decennium bereikt Schüco voor het eerst de magische omzetgrens van 1 miljard Duitse Mark. Passend bij dit resultaat wordt in 1990 de voetballer van de eeuw, Franz Beckenbauer, als merkvertegenwoordiger gekozen.

Neuer Inhalt (1)
Vandaag is Schüco nog steeds hoofdsponsor van DSC Arminia Bielefeld.