Wat zoekt u?

Jaren '60: uitbreiding bevorderen

De bouwactiviteit ontwikkelt zich in de jaren '60 altijd meer in de richting van projectbouw. "Alles uit één hand" is de centrale gedachte achter een groot aantal opdrachten – Schüco wordt een systeemaanbieder. Tegelijkertijd groeit het serviceconcept, want niet alleen een perfecte productkwaliteit en degelijk vakmanschap bepalen het totaalpakket dat Schüco aan de bouwsector levert, maar ook intensief advies, training en waardevolle klantenservice. 

Neuer Inhalt (1)
Schüco schuifsystemen zorgen voor maximale transparantie en optimale lichtinval.

Marktinnovatie

1963 De eerste grote "all-weather" systeemontwikkeling voor schuifdeuren en ramen verovert de markt met een nieuw type afdichtingssysteem. Het systeem verkoopt goed. Grote, framehoge schuifelementen en glazen fronten zorgen voor een weids, vrij zicht naar buiten. Ze weerspiegelen de levensstijl van die tijd, het verlangen naar ruimte, vrijheid en ruim denken. 

Sterke verbinding – tot nu

1964 Door de verkoop aan het technologiebedrijf Otto Fuchs KG openen zich voor Schüco nieuwe economische en technische perspectieven. Schüco oprichter Heinz Schürmann geeft de bedrijfsleiding door aan Dr.-Ing. Ernst von Wedel. Technische meesterwerken en een toekomstgerichte blik wezen samen de weg. Bovendien stuurt Schüco de uitbreiding in het buitenland. In Frankrijk, Nederland en Denemarken ontstaan dochterondernemingen. En ook in Duitsland wordt uitgebreid: als de bedrijfsruimten aan de Schildescher Straße te klein worden, plant Schüco een nieuw kantoor- en magazijngebouw aan de Karolinenstraße. Het hoofdkantoor bevindt zich daar nog steeds.


Schüco is ook op zoek naar nieuwe bedrijfssegmenten. Met de oprichting van Schüco Design (tegenwoordig Schüco Interior Systems) in Borgholzhausen breidt Schüco zijn aanbod uit met de productie van aluminiumbeslagen voor de meubelindustrie.

Neuer Inhalt (1)
Een sterke verbinding: OTTO FUCHS en Schüco

Uitstekende service

In datzelfde jaar richt Schüco een eigen buitendienst voor architecten op: met deze architectenadvisering legt Schüco de basis voor uitgebreide servicediensten en toont Schüco dat persoonlijk contact ook bij deze relevante doelgroep een belangrijke bouwsteen is voor eersteklas service. 

Neuer Inhalt (1)
Schüco biedt architecten knowhow en ruimte om hun ideeën te realiseren. 
Neuer Inhalt (1)
Huisdeuren zijn het visitekaartje van het huis. 

Sterke basis

1966 Met het "Alldoor"-systeem presenteert Schüco de eerste volledig in eigen huis ontwikkelde aluminium deur. Het vormt tot op de dag van vandaag de basis voor alle volgende deursystemen. Vooral het systeem 'Alldoor 60' overtuigt door geoptimaliseerde isolatie-eigenschappen. Terwijl conventionele aluminiumprofielen voor ramen en deuren de waardevolle huiswarmte te makkelijk naar buiten laten glippen, zorgt het systeem 'Alldoor 60', dat over met polyurethaanschuim gevulde elementen beschikt, ervoor dat de warmte binnenblijft. Amper twee jaar later lanceert Schüco de "Alsec 60 M", de eerste thermisch geïsoleerde volledig aluminium constructie.