Hva leter du etter?
Carbon Control - Build to Decarb

Schüco Carbon Control

Skreddersydde løsninger for dekarbonisering for fasadeentreprenører

Schüco Carbon Control gjør det mulig for fasadeentreprenører å minimere CO₂-utslipp på planlagte bygningskledninger (vinduer, dører og fasade) takket være fremtidsrettede løsninger og de nye CO₂-reduserte aluminiums-legeringene Low Carbon (LC) og Ultra Low Carbon (ULC).

På denne måten støtter vi våre partnere i møte med økende CO₂-kravene til markedet i anbudene og også i å sikre deres konkurranseevne på lang sikt.

Dekarbonisierungs-Lösungen für Verarbeiter

På vei mot en CO₂-nøytral fremtid med Build to Decarb

Build to Decarb utgjør vårt modulære tilbud som gjør det mulig for fasadeentreprenører å aktivt administrere karbonavtrykket gjennom planleggingsfasen og å overholde regulatoriske krav.

En effektiv kombinasjon av design og materialvalg gjør det mulig å redusere karbonavtrykket i byggeprosjekter samt å legge til rette for en bærekraftig profil under drift av bygningen.

CO₂-Fußabdruck für Gebäude auf Knopfdruck

CO₂ fotavtrykk med et tastetrykk

I vår 3D-kalkulasjonsprogramvare SchüCal har fasadeentreprenører for første gang full oversikt over CO₂-verdiene til materialene og elementene som benyttes. Med denne nye funksjonen kan entreprenøren, når som helst under planleggingsprosessen kontrollere CO₂e-verdien for fasadene avhengig av materialvalg og verifisere resultatet med en EPD.

Carbon Control Consulting Team

Carbon Control Consulting Team

I anbud kreves det i økende grad omfattende CO₂-dokumentasjon og sertifikater samt bruk av nye materialer. Vårt Carbon Control Consulting Team tilbyr arkitekter omfattende råd for å kunne utvikle konkurransedyktige løsninger.

CO₂-reduzierte Materialien im Bau

CO₂-reduserte materialer

Ved å velge riktige materialer kan fasadeentreprenører aktivt påvirke det innebygde karbonet. Ved krav om reduserte CO₂-verdier tilbyr Schüco to nye aluminiumskvaliteter i tillegg til VinylPlus®-sertifiserte PVC-vinduer.

CO₂-sparende Hybridsysteme

Hybride systemer

Kombinasjonen av ulike materialer kan utgjøre et CO₂-effektivt alternativ og samtidig være interessant med hensyn til design. Eksempelvis kan en bærende trekonstruksjon kombineres med en værbestandig og vedlikeholdseffektiv ytterhud av aluminium.

 CO₂-sparendes Verpackungs-Management für Baustellen

Emballasjehåndtering

Fra produksjon til bruk på byggeplassen har vi konsekvent optimalisert emballasjen til produktene våre med tanke på å redusere CO₂-utslipp. Vi har blant annet gått over til mer og mer gjenbrukbare forpakninger.

Hvorfor Schüco Carbon Control?

Det er mange gode grunner for å planlegge og gjennomføre byggeprosjekter med Schüco Carbon Control. Våre CO₂-reduserende produkter og tjenester legger til rette for dekarbonisering av bygningskledningen gjennom de ulike byggefasene.

CO₂ fotavtrykk med et tastetrykk

I vår 3D-kalkulasjonsprogramvare SchüCal har produsenter for første gang til enhver tid under planleggingsprosessen, full åpenhet om CO₂-verdiene til materialene og elementene som benyttes.

Materiale

Ved å velge riktige materialer kan fasadeentreprenøren aktivt påvirke CO₂-profilen. Low Carbon Aluminium (LC), Ultra Low Carbon Aluminium (ULC) og PVC-elementer tilbyr profiler med reduserte CO₂-verdier.

Hybride systemer

En optimalisert anvendelse av ulike materialer vil kunne bidra til en redusert CO₂-profil, eksempelvis kombinasjoner av aluminium og tre.

Ta kontakt og få nyheter

Vi gleder oss til å høre fra deg hvis du har spørsmål og innspill om Carbon Control. Send oss en melding på prosjekt@schueco.com.

Ofte stilte spørsmål

Hva er en EPD?

Hva er en EPD?

Forkortelsen EPD står for "Environmental Product Declaration". EPD er et dokument som lister opp de miljørelevante egenskapene til et bestemt materiale. Ideelt sett tas hele livssyklusen til materialet i betraktning. Med disse dataene, som er basert på GWP-verdien til materialet og konstruksjonen, kan det gjennomføres en økologisk bygningsvurdering og -sertifisering.
 

Hva er GWP-verdien?

Hva er GWP-verdien?

GWP-verdien kvantifiserer "Global Warming Potential" til en bygning over hele levetiden. Grunnlaget for å bestemme GWP-verdien er to typer CO₂-utslipp: innebygd karbon i materialene som brukes, og operasjonelt karbon, som er forårsaket av produksjon og drift av bygget. GWP-verdien rapporteres som CO₂e-ekvivalent.
 

Hva står LC og ULC for?

Hva står LC og ULC for?

LC står for Low Carbon Aluminium og ULC for Ultra Low Carbon Aluminium. De to begrepene betegner nye aluminiumskvaliteter som Schüco tilbyr i tillegg til standard aluminium, som også er energieffektivt, og som muliggjør profiler med spesielt lav CO₂-verdi.