Wat zoekt u?

5-assige CNC machine Schüco AF 500 ECO

De intelligente combinatie van snijden en bewerken

De AF 500 ECO is de nieuwste 5-assige CNC-machine van Schüco. Zijn voordeel: het combineert de productiestappen snijden en verwerken met een innovatief ecologisch concept. Dankzij de intelligente terugwinning van energie is de machine bijzonder duurzaam. De lagere energiebehoefte en de tijdsbesparing als gevolg van de combinatie van snijden en bewerken in één machine creëren economische voordelen voor de productie.

De AF 500 ECO is speciaal ontwikkeld voor de bewerking van raam-, deur-, gevel- en speciale profielen van aluminium. Naast de economische efficiëntie heeft de CNC machine een hoog bewerkingspotentieel. Dit betekent dat de AF 500 ECO is ontworpen voor de meest uiteenlopende eisen op het gebied van profielbewerking. Individuele speciale profielen en complexe versteksneden (bijv. diagonale sneden) worden altijd betrouwbaar verwerkt.


De voordelen van de AF 500 ECO in een oogopslag

  • Grote tijdwinst door de combinatie van snijden en verwerken
  • Optimaal materiaalgebruik dankzij softwareondersteunde snijoptimalisatie
  • Duurzaam en zuinig dankzij intelligente energieterugwinning
  • Voorspellend onderhoud dankzij geïntegreerde vibratiebewaking
  • Minimale benodigde ruimte dankzij de nieuwste bumpertechnologie

"Met deze machine slagen we erin om de voordelen van een 5-assige machine voor elke klant duidelijk te maken. Efficiëntie is dan niet langer een kwestie van bedrijfsgrootte".Andrej Ezau, projectmanager fabricage producten

Wat kenmerkt het werken met de AF 500 ECO?

Het bumperontwerp van de machine maakt gemakkelijk en ergonomisch laden en ontladen mogelijk. Door deze opening zijn er geen matten en veiligheidshekken nodig en wordt de grootst mogelijke flexibiliteit gecreëerd. De krachtige motor van 12 kW heeft een draaimoment van 15,2 Nm in alle relevante snelheidsbereiken. Dit betekent een enorme stabiliteit in de productie. Een ultramodern besturingsconcept maakt een toekomstgerichte productie van aluminiumprofielen mogelijk.


Met de predictieve onderhoudsfunctie voldoet de Schüco AF 500 ECO-machine nu al aan een belangrijke eis van Industrie 4.0. Dankzij de geïntegreerde vibratiemeting is er op elk moment een uitgebreide diagnose van alle belangrijke machine-elementen beschikbaar. 6-zijdige bewerking is nog steeds vanzelfsprekend bij de AF 500-familie, en de grote traversebanen van de machine maken een bewerkingslengte van maximaal 7.850 mm mogelijk, inclusief voorbewerking tot max. 7.300 mm.

Met Schüco Innovation Now richten we ons op innovaties zoals machines en diensten die uw productie gemakkelijker en beter maken. U kunt nieuwe impulsen en intelligente concepten verwachten voor de verwerking van aluminium elementen. Laat u het hele jaar door inspireren door productlanceringen en virtuele themaspecials.

Mijn werkplek
Contact
sticky_sidebar_iof

Bekijk nu nieuwe korte video's over product-highlights.

Direct naar i.NOW
Schüco AF 500 ECO
Dashboard
Sluiten