Wat zoekt u?

...

Vandemoortele Food Experience Center

Circulair bouwen met Schüco

Cijfers, gegevens, feiten

Locatie: Gent, België 

Plannings-/bouwtijd: 2017-2019 

Bruto vloeroppervlakte: 5.176 m²

Schüco systemen: 

  • FWS 50
  • FW 50 FR 60
  • AWS 70.HI (Cradle to Cradle zilver)
  • ALB zonweringslamellen (Cradle to Cradle zilver)
  • ADS 70 HD (Cradle to Cradle zilver)

Architect: RAU 

© Schüco Belgium NV/SA

Het Vandemoortele Food Experience Center is een uitstekend voorbeeld van duurzaamheid en circulair bouwen. Het nulenergiegebouw met een lage impact op het milieu werd ontworpen met het oog op een lange levensduur en garandeert bovendien een gezonde en comfortabele werkomgeving. De volledige constructie is volledig hermonteerbaar en modulair, bijvoorbeeld het Cradle-to-Cradle-gecertificeerde voorhanggevelsysteem van Schüco. Dit maakt het mogelijk om de afzonderlijke producten gemakkelijk opnieuw te gebruiken en later met minimale wijzigingen uit te breiden. 

Naast de passieve energiemiddelen die in de constructie worden gebruikt, helpen verschillende actieve energiesystemen om energie uit hernieuwbare bronnen op te wekken. De combinatie van energieopwekkende zonnepanelen op het dak, aardesondes in combinatie met een warmtepomp ter ondersteuning van het koel-/verwarmingssysteem, klimaatregelingsplafonds en een regenwaterreservoir voorziet het gebouw van hernieuwbare energie.

Het gebouw werd bekroond met BREEAM Excellent.

Vandemoortele Food Experience Center
Dashboard
Sluiten