Wat zoekt u?

Nieuwe productgeneratie van Schüco

Met toekomstgerichte ecologische materialen

De aluminium productgeneratie Green

Het gevelsysteem FW 50+.SI Green en het aluminium raamsysteem AWS 90.SI+ Green integreert bouwonderdelen zoals bijvoorbeeld isolatiestegen, dichtingen of klemprofielen met onderdelen van weer te hergebruiken grondstoffen. Daardoor worden fossiele grondstoffen deels vervangen en het energiegebruik uit de grondstofproductie verlaagd. Deze ontwikkeling is deels mogelijk door de plant Ricinus communis. Uit het zaad van deze boom ontstaat sebacinezuur dat gebruikt wordt voor de productie van polyamiden. De op die manier opgewekte polyamiden vormen de basis voor de klemprofielen van het gevelsysteem FW 50+.SI Green en voor de „groene“ isolatiesteeg die in het Schüco raamsysteem AWS 90.SI+ Green geïntegreerd worden.


Voor de schuimstof van deze isolatiestegen wordt de olie van het zaad zonder chemische bewerkingen gebruikt. Ook met de in beide profielsystemen gebruikte dichtingen levert Schüco een verkoopsbijdrage voor de transfer van biotechnologie: met het gebruik van EPDM (synthetisch ​rubber) op basis van suikerriet, resp. bioethanol. Voorzien van kunststoffen die duidelijk een opmerkelijke rol spelen bij weer te hergebruiken grondstoffen, leveren deze ramen en gevels nu meteen een dubbele bijdrage aan de vermindering van het broeikasgas, aangezien ze een verminderd "global warming potentieel" hebben.Dat betekent: dankzij het gebruik van opnieuw te gebruiken grondstoffen komen bij de productie minder broeikasgassen in de atmosfeer terecht - en worden bovendien de natuurlijke hulpbronnen gespaard. Dankzij de integratie van opnieuw te gebruiken grondstoffen in aluminium ramen en gevels met thermische isolatie op passiefhuisniveau, bewijst Schüco zijn stelling van energiezuinig en duurzaam bouwen

Combinatie van duurzaamheid met maximale energie-efficiëntie

Thermische isolatie is de beslissende sleutelfactor voor het energiebeleid. Nu al verplichten veel gemeenten zich om thermische isolatie op passiefhuisniveau als standaard te definiëren bij de oprichting van nieuwe openbare gebouwen. Zowel het Schüco raamsysteem AWS 90.SI+ Green als ook het gevelsysteem FW 50+.SI Green voldoen aan deze vereisten. Beide constructies verenigen de voordelen van het duurzame materiaal aluminium met thermische isolatie op passiefhuisniveau, sparen daardoor de natuurlijk hulpmiddelen en reduceren CO2-emissies. Voorzien van kunststoffen die duidelijk een opmerkelijke rol spelen bij weer te hergebruiken grondstoffen, leveren deze ramen en gevels nu meteen een dubbele bijdrage aan de vermindering van het broeikasgas, aangezien ze een verminderd "global warming potentieel" hebben. Dat betekent: dankzij het gebruik van opnieuw te gebruiken grondstoffen komen bij de productie minder broeikasgassen in de atmosfeer terecht - en worden bovendien de natuurlijke hulpbronnen gespaard. Door de integratie van duurzame grondstoffen in aluminium ramen en gevels met thermische isolatie op passiefhuisniveau bewijst Schüco zijn verbintenis tot energiezuinig en duurzaam bouwen.


Kunststof: met milieuvriendelijke systemen een bijdrage leveren aan de duurzaamheid

Schüco kunststof systemen zijn 100% recycleerbaar. De opname in het materiaalkringloopsysteem is zodoende eenvoudig. Bovendien ziet Schüco sinds 2010 af van loodstabilisators in de PVC. In de plaats worden producten zonder zware metalen op basis van calcium-zink-verbindingen gebruikt. Schüco kunststof systemen zijn dus loodvrij. Zodoende heeft Schüco nu al het doel bereikt van de vrijwillige zelfverplichting in de PV-sector, „Vinyl 2010“, om tegen 2015 loodhoudende stoffen te vervangen.  

Schüco Alu Inside
In het profielsysteem Schüco Alu Inside maakt Schüco gebruik van een gepatenteerde aluminiumverbindingsconstructie. Deze beperkt warmtebruggen en maakt het profielsysteem Schüco​ Alu​ Inside​ tot een passiefhuisgecertificeerd raamsysteem met de beste thermische isolatie eigenschappen. 

Schüco LivIng
Het passiefhuisgeschikte raamsysteem Schüco LivIng biedt dankzij zijn 6-kamertechnologie en de verhoogde bouwdiepte van 82 mm zeer goede thermische isolatie eigenschappen. Op die manier maakt dit systeem zonder ingewikkelde bijkomende uitrustingen de lage energie bouw van raam- en deurelementen mogelijk. 

LES SYSTÈMES EN ACIER SATISFONT AUX PLUS HAUTES EXIGENCES DE PROTECTION DU CLIMAT, DE PRÉSERVATION DE LA VALEUR DU BÂTIMENT ET DE DURABILITÉ.

Systèmes HI fabriqués avec des matières premières durables.
Le système de façades VISS HI et le nouveau système de fenêtres et de portes Janisol HI établissent de nouveaux standards sur le plan de la protection du climat et de la construction avec des matières premières durables. L'acier est le matériau pour la réalisation de bâtiments durables, tant pour la structure primaire que pour l'enveloppe complète du bâtiment. L'acier, le verre et le béton s'accorde parfaitement entre eux, du fait de leur dilatation linéaire identique. Ceci permet une harmonie des matériaux, ce qui est unique dans le domaine de la construction.

Le système de façades VISS HI séduit par ses excellentes valeurs de transmission thermique selon le standard maison passive. Avec le nouveau système en acier Janisol HI pour les éléments d'ouverture de fenêtres et de portes, ce système permet de réaliser l'enveloppe de bâtiment la plus durable, avec des matériaux possédant les valeurs les plus hautes, les plus stables et les plus durables. Des connexions détachables assurent un démontage facile à la fin du cycle de vie. De nouvelles façades en acier peuvent être construites avec le matériau démonté : le matériau est recyclable à 99 %.

DUURZAAMHEID BIJ SCHÜCO

Brochure om te downloaden

Fassade

In deze brochure leest u alles over onze ambities ten aanzien van duurzame gebouwontwikkelingen, waarmee Schüco tijdig reageert op de globale uitdagingen.

Nieuwe productgeneratie
Dashboard
Sluiten