Wat zoekt u?
...

Schüco en het WWF

Een sterk partnerschap met gecombineerde expertise: sinds 2018 neemt Schüco samen met het WWF het voortouw voor meer duurzaamheid in de bouwsector.

Kritische vriend en partner

In het partnerschap, dat tot 2026 loopt, werken Schüco en het WWF samen om een effectieve bijdrage aan de duurzame economie te leveren: ecologisch positieve invloeden van bedrijfsactiviteiten in de bouwsector moeten worden versterkt en negatieve uitwerkingen moeten verder worden beperkt.

In het kader van het partnerschap heeft Schüco samen met het WWF reeds ambitieuze en wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen op het vlak van klimaatbescherming vastgelegd en een leverancierscodex uitgewerkt om milieubescherming en mensenrechten in de hele toeleveringsketen te garanderen. 

Andreas Engelhardt (left), Managing partner of Schüco International KG, and Eberhard Brandes (right), CEO WWF Germany, at the agreement on the cooperation. © WWF

In de komende jaren is het nu zaak om verdere doeltreffende maatregelen te nemen om de klimaatbeschermingsdoelstellingen te bereiken. Daarom steunt het WWF Schüco bij de definitie van de nodige CO2-reductiemaatregelen en hun invoering.

Naast de klimaatbeschermingsdoelstellingen wil Schüco ook het principe van de Circular Economy in de toekomst nog sterker in de ontwikkeling van nieuwe producten integreren en zo ertoe bijdragen dat er in de toekomst grondstofbesparend wordt gebouwd. Ook hier begeleidt het WWF de transformatie in de onderneming, controleert het kritisch onze maatregelen en zorgt het ervoor dat wij effectieve concepten ontwikkelen. 

Meer informatie over de milieubescherming en de bescherming van soorten vindt u op de website van het WWF

Duurzaamheid duidelijk gedocumenteerd

Duurzaamheidsrapporten

In overeenstemming met de richtlijnen van de internationaal vastgelegde normen van het Global Reporting Initiative (GRI) geven onze duurzaamheidsrapporten meer informatie over de economische, ecologische en sociale activiteiten van de onderneming.

Onze motivatie, onze bijdrage

Informatiebrochures

Meer informatie over de duurzaamheidsactiviteiten waarmee Schüco het hoofd biedt aan de globale uitdagingen van vandaag.