Wat zoekt u?
...

Onze materialen

Aluminium, kunststof, staal

Als ontwikkelaar en leverancier van systeemoplossingen voor ramen, deuren en gevels vertrouwt Schüco op de verschillende eigenschappen van aluminium, kunststof en staal. Meer informatie over de duurzaamheidsbalans van onze materialen. 

Aluminium

Voor de grootst mogelijke vormgevingsvrijheid

Dankzij de eindeloze vervormbaarheid en veelzijdige mogelijkheden van de oppervlakteveredeling biedt aluminium aan architecten de grootste vormgevingsvrijheid bij de planning van toekomstgerichte gebouwen en aluminium is ecologisch verantwoord. Moderne gevelelementen van aluminium onderscheiden zich door lage U-waarden. Bovendien dragen ze aanzienlijk bij tot een positieve ecobalans van een gebouw. Optimale materiaaldikten bij de constructie van de systemen zorgen voor een laag grondstoffenverbruik en de mechanische robuustheid en corrosiebestendigheden bieden resistentie voor een lange levensduur en zodoende voor een hoge duurzaamheid. Het materiaal aluminium is voor de mensen in het bereik van ramen en gevels volkomen zonder risico. Zodra het gewonnen is, kan het zo vaak als nodig worden gerecycleerd en behoudt het in de grondstoffenkringloop alle oorspronkelijke kwaliteitseigenschappen. Zelfs de spaanders kunnen opnieuw worden gebruikt.

Kunststof

Voor de allerhoogste eisen

Voorwaarde voor de wereld van morgen zijn materialen die aan de allerhoogste eisen kunnen voldoen. Pvc is een dergelijk materiaal en het wordt dankzij zijn positieve eigenschappen steeds meer ingezet voor de productie van raam- en deurelementen. Zo bieden kunststofprofielen goede isolatie-eigenschappen en dragen zodoende bij tot een positieve energiebalans van gebouwen. Bovendien hebben ze een lange levensduur. Dit is voornamelijk toe te schrijven aan de uitstekende weersbestendigheid van pvc. Met een uitstekende ontwerpveelzijdigheid bieden ramen- en deurelementen van pvc grote vormgevingsmogelijkheden. De planning van toekomstgerichte gebouwen is zodoende gewaarborgd. Een van de belangrijkste eigenschappen van raamprofielen van pvc zijn hun zeer goede recycleerbaarheid. Ze kunnen zodoende zonder problemen in hun bestanddelen gedemonteerd en opnieuw gebruikt worden. Wie plant en bouwt met raam- en deurelementen van kunststof draagt bij tot een hoge duurzaamheid.

Staal

100 % recycleerbaar

Staal wordt niet verbruikt, maar steeds opnieuw gebruikt: dankzij zijn 100 % recycleerbaarheid is staal een regeneratieve bouwstof met gesloten materiaalkringloop. Het biedt architecten en planners de hoogste toepassingsflexibiliteit dankzij grote spanbreedtes en is zodoende een van de materialen met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding in de bouwsector. De grootste oppervlakte-efficiëntie dankzij kleine doorsneden verhoogt bovendien de zuinigheid. Een zeer lange levensduur bij lage levenscycluskosten onderstreept het unieke van dit materiaal. Staal kan zonder problemen gedemonteerd worden bij gebruik van losmaakbare statische verbindingen en biedt als alternatief een eenvoudige converteerbaarheid voor duurzaam geplande gebouwen. Een allround-materiaal dat zich perfect aan alle mogelijke eisen aanpast en harmonisch samengaat met glas en beton.

De duurzaamheid van de Schüco producten en de gebruikte materialen wordt ook door een onafhankelijke materiaalstudie bevestigd:

Duurzaamheid duidelijk gedocumenteerd

Duurzaamheidsrapporten

In overeenstemming met de richtlijnen van de internationaal vastgelegde normen van het Global Reporting Initiative (GRI) geven onze duurzaamheidsrapporten meer informatie over de economische, ecologische en sociale activiteiten van de onderneming.

Onze motivatie, onze bijdrage

Informatiebrochures

Meer informatie over de duurzaamheidsactiviteiten waarmee Schüco het hoofd biedt aan de globale uitdagingen van vandaag.