Hva leter du etter?
Das richtige Material

SCHÜCO CARBON CONTROL

Valg av riktig materiale

I tillegg til å velge gunstigste fasadekonstruksjon og et egnet fasadesystem, har bruk av CO₂-optimaliserte materialer også en betydelig innvirkning på bygningens karbonavtrykk.


Hybridkonstruksjoner, for eksempel ved å kombinere tre og aluminium i et tilbygg, kan også bidra til å redusere karbonavtrykket. Når du skal velge et egnet materiale med lavest mulig karbonavtrykk, må du imidlertid sjekke om materialet passer til de spesifikke byggekravene og om det kan oppfylle sin funksjon.

En oversikt over CO₂-effektive materialer

Schüco Low Carbon (LC) aluminium

Lavkarbonprofiler i aluminium hadde en GWP-verdi på under 4,47 kg CO₂-e/kg aluminium i 2023. I de påfølgende årene vil karbonavtrykket for LC også reduseres gradvis.

Schüco Ultra-Low Carbon (ULC) aluminium

Aluminiumprofiler med ultralavt karbonavtrykk hadde en GWP-verdi på under 2,27 kg CO₂-e/kg aluminium i 2023. I de påfølgende årene vil karbonavtrykket for ULC gradvis reduseres.

PVC-U-elementer laget av resirkulert VinylPlus®-materiale

PVC-U-elementer og -komponenter (steg, isolatorer, pakninger osv.) kan lages av resirkulert materiale og leveres med det akkrediterte VinylPlus®-produktmerket.

Low Carbon aluminium og Ultra-Low Carbon aluminium

Aluminium er et ideelt materiale for å redusere det innebygde karbonet. Det bærekraftige materialet kan resirkuleres i det uendelige og har lave CO₂-utslipp, selv når det brukes flere ganger.


Spesielle aluminiumkvaliteter kan redusere karbonavtrykket til en bygning allerede i byggefasen. Schücos Low Carbon og Ultra Low Carbon aluminiumskvaliteter inneholder langt mindre innebygd karbon enn tradisjonelle aluminiumstyper, blant annet takket være bruk av resirkulert aluminium og grønn strøm i produksjonen.


Med innebygd karbon menes karbonutslippene i et materiale som oppstår under produksjonen av elementene. EPD-en for profiler laget av Schüco Low Carbon aluminium viser en verdi på under 4,47 kg CO₂e/kg, og verdien for Schüco Ultra-Low Carbon profiler er til og med under 2,27 kg CO₂e/kg.

Cradle to Cradle-sertifiserte systemer

Cradle to Cradle-sertifiserte systemer gir et avgjørende bidrag til gjenbruk av aluminium. Materialene separeres, og det resirkulerbare materialet kappes opp og smeltes om før gjenbruk. Dette betyr at vinduer og dører etter endt levetid kan føres tilbake til A/U/F-kretsløpet (Aluminium und Umwelt im Fenster- und Fassadenbau - aluminium og miljø i vindus- og fasadebygging), noe som reduserer behovet for nyprodusert aluminium til fasadekonstruksjoner. 


Med 76 sertifiserte systemer er Schüco en av Cradle to Cradle-pionerene i byggebransjen. Schüco er også opptatt av at aluminiumsindustrien skal være bærekraftig og av å skape bindende bærekraftstandarder. som en belønning for dette engasjementet er Schüco et av de første selskapene i byggebransjen som er sertifisert i henhold til den internasjonale anerkjente Chain of Custody-standarden fra Aluminium Stewardship Initiative (ASI).