Schüco Arama

ISO 14001

Schüco çevre yönetim sistemi, DIN EN ISO 14001 uyarınca başarıyla sertifikalandırılmıştır

Aralık 2013'te, Schüco International KG'nin Bielefeld merkezindeki çevre yönetim sistemi, ilk kez Alman Çevre Yönetim Sertifikasyonu Derneği (DQS) tarafından uluslararası çevre yönetim standardı ISO 14001 uyarınca sertifikalandırılmıştır. O zamandan beri yıllık izleme yapılmıştır.

Uluslararası çevre yönetimi standardı ISO 14001, kuruluşların bir çevre yönetim sistemi ve ilgili sürdürülebilirlik hedeflerini geliştirmelerine ve uygulamalarına yardımcı olur. Standart, belirtilen çevresel hedeflere ve devam eden iyileştirmelere ulaşmak için “Planla-Yap-Kontrol Et-Yasa” (PDCA) modeline göre sürekli iyileştirme sürecine odaklanmaktadır.

Sertifikalı bir çevre yönetim sistemi, bir şirketin yasal çevre gereksinimlerini yerine getirmesini ve şirket içinde gönüllü çevresel hedefler belirleyip sürdürmesini gerektirir. Schüco'da amaç yalnızca dahili iş süreçlerini çevresel etkileri açısından optimize etmek değil; Schüco ürünleri ve süreçleri, müşterilerin ve tedarikçilerin enerji kaynaklarını verimli kullanmalarına da yardımcı olmalıdır.

Uluslararası pazarda, ISO 14001 DQS sertifikası (pdf, 199,1 KB), çalışan bir çevre yönetim sistemine sahip olduğunun kanıtı olarak kabul edilmektedir. Örneğin BREEAM bina sertifikasyon sistemi, kullanılan inşaat ürünleri için sertifikalı bir çevre yönetim sisteminin kanıtını gerektirir. DQS sertifikası, Schüco'nun ürünlerinin geliştirilmesi sırasında ilgili tüm çevresel gereklilikleri dikkate aldığını ve uyguladığını gösterir.

Schüco'nun çevresel amaçları, müşterilerini, çalışanlarını ve çevreyi korumak için emisyonlarda bir azalma ve kaynak tüketimini öngörmektedir. Açıkça belirtmek gerekirse, Bielefeld'deki sahada hava ve gürültü emisyonları, su kütlelerine deşarjlar, yerdeki stres, atık üretimi ve hammadde kullanımı ile ilgilidir.


DQS certificate ISO 14001 english (pdf, 199,1 KB)

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Broşürü indirebilirsiniz

Gelecek odaklı

Schüco'nun günümüzün küresel zorluklarıyla başa çıkmak için üstlendiği sürdürülebilirlik önlemleri hakkında daha fazla bilgi edinin.