Hva leter du etter?

...
Norge Skandinaviske hjem

Villa Reilstad

De bratte, ulente klippeskråningene på Finnøy utenfor Stavanger, tilbyr spektakulær utsikt og er et fantastisk sted å bo. Hvis man klarer å bygge i dette utfordrende landskapet da. Merete drømte om å bygge seg et hjem her og engasjerte arkitektkontoret Helen & Hard for å realisere sin visjon. Resultatet er et hus som ser ut til å ha reist seg opp fra steinrøysa en dag, og etter å ha sett på havet nedenfor, bestemt seg for å bli.

Villa Reilstad video thumbnail
Villa Reilstad landskap

I harmoni med omgivelsene

Etter å ha tilbrakt flere år i utlandet, ønsket Merete å returnere til hjemlandet Norge og bygge et hjem midt det steinete landskapet på Finnøy. Med Villa Reilstad lever hun nå ut drømmen. Bygningen er organisk tilpasset  de tydelige graderingene i de kuperte omgivelsene, og harmonerer fint med naturen rundt. Huset har et tak som gjenspeiler terrengformasjonene, og består av fire etasjer som åpner seg mot sjøen. En terrasse forbinder hver etasje med landskapet, slik at huset ser ut som om det nesten har vokst opp av selve bakken. 

Et innvendig landskap av glass og asketre

Oppdragsgivers ønske om å designe huset som en naturlig forlengelse av omgivelsene påvirket også arkitektfirmaet Helen & Hards planlegging av de indre rommene. Sammen bestemte de seg for å se for seg interiøret som et landskap i seg selv, og skape et landskap i landskapet. Denne ideen blir tydelig så snart du kommer inn i huset. Fra inngangen på øverste etasje utfolder en fantastisk trappekonstruksjon seg foran deg, som brer seg ut over alle fire etasjer. Noen ganger som en vifte, andre ganger som armer som forgrener seg til sidene. Trappene gir struktur til det åpne interiøret, hovedsakelig av asketre og glass. Trappene er dannet av fremspring og nisjer, og gjengir klippelandskapet. Til høyre er kjøkken og spiseplass med terrasse, mens gjestefløyen, med soverom og bad ligger til venstre. Tre trinn ned er stuen, hvor en imponerende panoramautsikt omslutter deg. Frem til dette er arealene utformet som fellesområder. En etasje ned er hovedsoverommet, med bad, kontor og egen inngang. På nederste etasje finner du områder for avslapning, som TV-stue, treningsstudio og badstue.

Villa Reilstad stue med utsikt
Villa Reilstad Merete

Meretes favorittdel av hjemmet er "lyset, det skiftende været, og å kunne leve med årstidene. Jeg elsker å våkne opp til utsikten over havet, høre regnet og stormen utenfor, og å komme inn fra regnet, lukke døren bak meg og si 'Ah, jeg er hjemme igjen.'"

Elegant glass med enestående stabilitet

Og havet er overalt. Nøyaktig planlegging var nødvendig for å sikre den fantastiske utsikten. Husets eksponerte plassering i skråningen betyr at glasset må tåle kraftig vind- og regnbelastning. Arkitektene bestemte seg for å bruke Schüco AWS 70.HI (High Insulated) aluminiumsvinduer og ADS 70.HI dører, med en dybde på 70 millimeter. Fasaden Schüco FWS 50.HI bidrar også til husets åpenhet. Denne fasaden, som harmonerer med Schüco ASS 70.HI heve-/ skyvedør, gjør det mulig å bygge store glasskonstruksjoner med høy vind- og vanntetthet. Noe av glasset når helt opp til takskjegget, noe som var en stor utfordring for montørene hos AS Rubicon, som allerede trengte nerver av stål for å levere på en så ulent tomt. Men husets eleganse og transparens gjør at denne robustheten knapt er merkbar. Med sine slanke rammer og profiler faller det romhøye glasset inn i bakgrunnen og lar naturen - himmelen, steinene og vannet - stå i sentrum.

Villa Reilstad stue skyvedør
Villa Reilstad terrasse

Fakta om prosjektet

Prosjekt: Villa Reilstad

Hvor: Finnøy utenfor Stavanger

Arkitekt: Helen & Hard AS, Oslo

Schüco partner: Nordan Rubicon AS, Klepp Stasjon

Byggeår: 2018


Schüco systemer i prosjektet: 

Vinduer:  Schüco AWS 70.HI 

Dører: Schüco ADS 70.HI

Fasade: Schüco FWS 50

Skyvedører: Schüco ASS 70.HI

Villa Reilstad
Dashboard
webspecial.m209.close