Wat zoekt u?
Carbon Control - Build to Decarb

Schüco Carbon Control

Decarbonisatie-oplossingen op maat voor verwerkers

Schüco Carbon Control maakt het voor verwerkers mogelijk om de CO₂-uitstoot in geplande bouwschillen (ramen, deuren en gevels) te verminderen met toekomstbestendige oplossingen met behulp van nieuwe CO₂-arme materialen en hybride constructies.

Dit stelt verwerkers in staat om tijdens de bouwfase actief de CO2-voetafdruk van het betreffende gebouw te beheersen en bovendien de juiste voorwaarden te scheppen voor een klimaatgeoptimaliseerde of klimaatneutrale exploitatie van het gebouw.

Zo helpen we de verwerkers om in de aanbestedingsfase te voldoen aan de toenemende eisen van de markt op het gebied van CO₂ en hun concurrentiepositie voor de lange termijn veilig te stellen.


Dekarbonisierungs-Lösungen für Verarbeiter

Met Build to Decarb op weg naar een CO₂-neutrale toekomst

'Build to Decarb' is ons modulaire product waarmee verwerkers actief de ecologische voetafdruk van het geplande gebouw tijdens de bouwfase kunnen beheren en zich kunnen houden aan de geldende wettelijke vereisten.


Naast energie- en CO₂-efficiënte oplossingen zoals onze 3D-berekeningssoftware SchüCal, zijn CO₂-arme hybride systemen en nieuwe materialen, zoals low carbon en ultra low carbon aluminium, beschikbaar voor onze klanten.


Deze efficiënte combinatie maakt het mogelijk om het niveau van de Embodied Carbon in bouwprojecten te verlagen en daarnaast een acceptabele basis te leggen voor de reductie van de Operational Carbon tijdens de daaropvolgende exploitatie van het gebouw.

CO₂-Fußabdruck für Gebäude auf Knopfdruck

Koolstofvoetafdruk met één druk op de knop

Onze 3D-berekeningssoftware SchüCal biedt verwerkers, voor het eerst, volledige transparantie over de CO₂-waarden van de gebruikte materialen en structurele eenheden. Met deze nieuw geïmplementeerde functie kan de gebruiker op elk moment in het planningsproces de componentspecifieke CO₂e-input van het gebouw bepalen en deze delen met ontwerpers, gebouwcertificeerders en investeerders in de vorm van een EPD.

Carbon Control Consulting Team

Carbon Control Consulting Team

In aanbestedingsdocumenten wordt steeds meer gevraagd naar uitgebreide CO₂-documentatie en certificering, en naar het gebruik van nieuwe materialen. Ons Carbon Control Consulting Team biedt verwerkers een uitgebreide adviesservice, zodat ze concurrerende oplossingen kunnen bieden.

CO₂-reduzierte Materialien im Bau

CO₂-gereduceerde materialen

Door de juiste materialen te selecteren, kunnen verwerkers actief invloed uitoefenen op het niveau van ingebouwde emissies. Voor profielen met een bijzonder lage CO₂-waarde biedt Schüco naast VinylPlus®-gecertificeerde PVC-U-elementen en standaard aluminium twee nieuwe aluminiumproducten.

CO₂-sparende Hybridsysteme

Hybride systemen

Het combineren van verschillende functionele elementen of materialen kan als totaaloplossing bijzonder CO₂-efficiënt zijn. Zo kan een blijvend weerbestendige aluminium aanbouwconstructie gecombineerd worden met een houten onderconstructie.

 CO₂-sparendes Verpackungs-Management für Baustellen

Beheer van verpakkingen

Van productie tot gebruik op de bouwplaats hebben we onze productverpakking consequent geoptimaliseerd vanuit het oogpunt van CO₂-besparing.

Waarom Carbon Control van Schüco?

Er zijn veel goede redenen om bouwprojecten met Schüco Carbon Control te ontwerpen en uit te voeren. Met onze CO₂-reducerende producten en diensten kan in alle fasen van de bouw locatiespecifieke decarbonisatie van de gebouwschil worden bereikt.

Koolstofvoetafdruk met één druk op de knop

Op elk moment in het ontwerp- en planningsproces biedt onze 3D-berekeningssoftware SchüCal verwerkers voor het eerst volledige transparantie over de CO₂-waarden van de gebruikte materialen en structurele eenheden.

Materiaal

Door het juiste materiaal te kiezen, kunnen verwerkers actief invloed uitoefenen op het niveau van ingebouwde emissies. Low carbon aluminium (LC), ultra low carbon aluminium (ULC) en PVC-U elementen bieden profielen met een bijzonder lage CO₂-waarde.

Hybride systemen

Een bijzonder hoge CO₂-efficiëntie kan worden bereikt door verschillende functionele elementen of materialen te combineren tot een totaaloplossing, zoals een aluminium aanbouwconstructie in combinatie met een houten onderbouw of groene gevel.

FAQ

Wat is een EPD?

Wat is een EPD?

De afkorting EPD staat voor ‘Environmental Product Declaration’. De EPD is een document waarin in gegevensvorm de milieurelevante eigenschappen van een specifiek materiaal dat in de bouw wordt gebruikt, worden gespecificeerd. Idealiter wordt hierbij rekening gehouden met de gehele levenscyclus van het materiaal. Aan de hand van deze gegevens, die gebaseerd zijn op de GWP-waarde van het materiaal en de constructie, kan een ecologische beoordeling van het gebouw worden uitgevoerd en het gebouw worden gecertificeerd.

Wat is de GWP waarde?

Wat is de GWP waarde?

De GWP-waarde kwantificeert het 'Global Warming Potential' van een gebouw - de CO₂-emissies van Embodied Carbon en Operational Carbon - gedurende de gehele levensduur. De GWP-waarde wordt weergegeven als de CO₂e, oftewel het CO₂-equivalent.

Waar staan ​​LC en ULC voor?

Waar staan ​​LC en ULC voor?

LC staat voor ‘low carbon aluminium’ en ULC voor ‘ultra low carbon aluminium’. Deze twee termen worden gebruikt voor aluminiumproducten die bij Schüco verkrijgbaar zijn naast vergelijkbaar energiezuinig standaard aluminium; ze bieden profielen met een bijzonder lage CO₂-waarde.