Wat zoekt u?
Carbon Control - Recycle to Decarb

Schüco Carbon Control

Investerings- en gebruikszekerheid is planbaar en stuurbaar

Schüco Carbon Control biedt een modulair oplossingsconcept voor gebouwinvesteerders, projectontwikkelaars en aannemers. Onze producten minimaliseren de CO₂-voetafdruk van de gebouwschil over de hele levenscyclus - van planning tot sloop. Wij begeleiden u bij het CRREM-traject en helpen u te voldoen aan de EU-taxonomieën om gestrande activa te voorkomen.

 

In elke gebouwlevensfase helpen wij u controle te houden over de CO₂-emissies, investeringsrisico's te minimaliseren en om de waarde van uw vastgoedportefeuille te verhogen. Onze tools en diensten kunnen u voorzien van relevante certificaten en documentatie om een efficiënt bouw-, renovatie- en exploitatieproces te garanderen.

 

Ons Carbon Control Consulting team biedt uitgebreid advies om complexe controletaken onder de knie te krijgen en de CO₂-classificatie van gebouwen te verbeteren. Investeer in toekomstbestendige, rendabele en duurzame gebouwen met behulp van de oplossingen van Schüco.

Vastgoedspecifieke CO₂-minimalisatie in alle bouwfasen: Schüco Carbon Control

Design to Decarb: Ecologische bouwplanning en certificering

Schüco Carbon Control maakt een ecologische bouwplanning en certificering mogelijk door de CO₂-voetafdruk te optimaliseren.

Meer informatie

Build to Decarb: CO₂-reducerende materialen en systeemoplossingen

Door de combinatie van klimaatvriendelijke materialen en systeemoplossingen verbetert Schüco Carbon Control de CO₂-voetafdruk.

Meer informatie

Operate to Decarb: CO₂-geoptimaliseerd gebouwen beheersen en gericht retrofitten

Schüco Carbon Control vermindert emissies en energiekosten door een slimme, CO₂-geoptimaliseerde gebouwbeheersing.

Meer informatie

Recycle to Decarb: het gebouw als grondstof voor de toekomst

De gebouwen van vandaag kunnen een "grondstofopslagplaats voor de toekomst" zijn. Gecertificeerde systemen helpen de ommezwaai naar een circulaire economie en zorgeloze processen.

Meer informatie

Automatisch CO₂-balans weergeven

De holistische en combineerbare oplossingen van Schüco Carbon Control maken het mogelijk om de gebouwschil CO₂-vrij te maken tijdens de volledige gebouwlevenscyclus.

FAQ

Wat is een IoF ID?

Wat is een IoF ID?

De "Internet of Façades" (IoF) ID is een elektronisch leesbare tag voor het digitaliseren van alle elementen in de gebouwschil. De opgeslagen gegevens maken een langere levensduur van de systemen mogelijk door efficiënt onderhoud en productupgrades. De IoF ID kan ook worden gebruikt om elementen duidelijk te documenteren voor latere recyclage.  Zo ontstaat de mogelijkheid om ze per type te scheiden en doelgericht terug te brengen in de materiaalketen van de circulaire economie.

Wat wordt bedoeld met "Cradle to Cradle"?

Wat wordt bedoeld met "Cradle to Cradle"?

"Cradle to Cradle" is een certificaat voor systemen en productoplossingen die voldoen aan de EU-vereisten voor de circulaire economie, CO₂ besparen en grondstoffen besparen. Voorwaarde is dat alle materialen die binnen het systeem worden gebruikt, volledig en in bijna dezelfde kwaliteit in de materialenkringloop kunnen worden teruggebracht.

Wat is de EU-taxonomie?

Wat is de EU-taxonomie?

De "EU Taxonomy" is een EU-breed systeem voor het classificeren van duurzame economische activiteiten. Investeerders kunnen de criteria en meetmethoden gebruiken om te herkennen of een bedrijf duurzaam opereert. Het doel is om fondsen door te sluizen naar duurzame bedrijven en technologieën en zo de Green Deal van de Europese Unie te ondersteunen. De EU-taxonomie creëert bindende definities van wat precies duurzame bedrijfspraktijken zijn. Dit is gekoppeld aan specifieke eisen voor zowel bedrijven als banken en hun kapitaalmarktproducten.

Waar staat BREEAM voor?

Waar staat BREEAM voor?

De afkorting "BREEAM" staat voor "Building Research Establishment Environmental Assessment Method". Het is een erkend, uitgebreid beoordelingssysteem voor de duurzaamheid van gebouwen dat sinds 1990 in gebruik is. Het houdt rekening met energie- en waterverbruik, bouwmethoden, materialen, de gezondheid en het comfort van de gebruikers, de ecologische impact van het gebouw in elke fase van zijn levenscyclus én identificeert mogelijkheden voor verbetering.

Wat betekent EPD?

Wat betekent EPD?

De afkorting "EPD" staat voor "Environmental Product Declaration". Een EPD is een document dat de milieurelevante eigenschappen van een specifiek te installeren materiaal opsomt in de vorm van data. Er wordt rekening gehouden met de volledige levenscyclus van het materiaal. Deze gegevens, die gebaseerd zijn op de GWP-waarde van het materiaal en de constructie, kunnen worden gebruikt om een ecologische bouwbeoordeling en certificering uit te voeren.