De gebouwen van vandaag kunnen een "grondstofopslagplaats voor de toekomst" zijn. Gecertificeerde systemen helpen de ommezwaai naar een circulaire economie en zorgeloze processen.
De basis voor elke certificering, vb. cradle-to-cradle, bestaat eruit dat alle materialen die binnen het systeem worden gebruikt aan het einde van hun levensduur in hun geheel en in bijna dezelfde kwaliteit als nieuwe materialen of grondstof kunnen worden her geïnjecteerd in de materialenkringloop. Hierdoor worden minder primaire grondstoffen ontgonnen en wordt CO₂ bespaard. Het Internet of Façades ID (IoF ID) van Schüco ondersteunt dit proces met de end-to-end documentatie van materiaalgegevens, vereenvoudigt het scheiden van recycleerbare materialen en helpt afval te voorkomen.
Met meer dan 75 cradle-to-cradle gecertificeerde aluminium systemen is Schüco een pionier in de toepassing van het cradle-to-cradle principe in de bouwsector. Maar ook met PVC-U-producten draagt Schüco bij tot de circulaire economie en CO₂-minimalisatie. Dit wordt ondersteund door de toekenning van het VinylPlus® productlabel, dat Schüco als eerste bedrijf in de industrie ontving.
Naast dit alles zamelt Schüco wereldwijd PVC-U-materiaal in van oude ramen en profielresten, als onderdeel van het nieuw ontwikkelde RE:CORE-programma, en brengt dit materiaal zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies terug in de materialenkringloop.