Wat zoekt u?
Carbon Control - Design to Decarb

Schüco Carbon Control

Decarbonisatie-oplossingen op maat voor architecten

Het toekomstbestendig maken van gebouwen begint al in de ontwerpfase. Met Schüco Carbon Control hebben architecten en projectontwikkelaars de mogelijkheid om een significante invloed uit te oefenen op de CO₂-uitstoot, en daarmee op de toekomstige levensvatbaarheid van een gebouw. Dit door de vorm van het gebouw, de constructie van de schil, de gebruikte materialen, de functionaliteit van het gebouw en geïntegreerde systemen zorgvuldig te selecteren.

Het biedt architecten en projectontwikkelaars toegang tot een individuele adviesdienst voor het koolstofvrij maken van de gebouwschil en het optimaliseren van het materiaalverbruik gedurende de gehele ontwikkelings- en bouwfase. Voor een betere controle kan de actuele CO2-voetafdruk op elk moment - met één druk op de knop - worden bepaald en in de vorm van EPD-certificaten voor planningsdoeleinden worden verstrekt. Zo kunnen plannen klimaatneutraal worden gerealiseerd.

Dekarbonisierungs-Lösungen für Architekten

Met Design to Decarb van het eerste ontwerp tot de voltooide, koolstofarme gevels van gebouwen

Vanaf de ontwerp- en planningsfase wordt de koers uitgezet voor de daaropvolgende CO2-voetafdruk van een gebouw. Voor plannings- en architectenbureaus wordt het steeds uitdagender om door de wettelijke vereisten te navigeren en te voldoen aan de eisen van uw aannemers.

Met ‘Design to Decarb’, ons gecombineerde pakket van CO₂-reducerende producten en diensten, kan vanaf de planningsfase koers worden gezet naar het ideale CO₂-resultaat voor een gebouw – zowel bij nieuwbouw als bij renovatieprojecten.

CO₂-Fußabdruck für Gebäude auf Knopfdruck

EPD's voor certificering

Vanaf de planning zullen degenen die betrokken zijn bij het bouwproces profiteren van de nieuw geïmplementeerde functie in SchüCal: "Carbon footprint met één druk op de knop". Hierdoor kunnen alle gegevens voor de ecologische beoordeling en certificering van het gebouw worden gegenereerd in de vorm van een EPD.

Mit Design die CO₂ Bilanz eines Gebäudes beeinflussen

Design

Architecten en planners kunnen de ecologische voetafdruk van een gebouw beïnvloeden en ervoor zorgen dat het toekomstbestendig is door de vorm van het gebouw, de constructie van de schil, de gebruikte materialen en de functionaliteit van de geïntegreerde systemen.

Carbon Control Consulting Team

Carbon Control Consulting Team

De mogelijkheden voor CO₂-reductie zijn talrijk, ook in de planningsfase. Om het overzicht te behouden over het ontwerp en de operationele factoren, biedt het Carbon Control Consulting Team uitgebreide consultancy en oplossingen op maat gedurende de gehele levenscyclus van het gebouw. Van het eerste schetsontwerp via de bouw tot het gebruik en de recycling – in alle fasen biedt Schüco producten en diensten om de CO₂-waarde te minimaliseren.

CO₂-reduzierte Betrieb von Gebäuden

Functie

Met behulp van intelligente oplossingen kan de duurzame en CO₂-gereduceerde exploitatie van gebouwen op de lange termijn vanaf het begin worden gepland. Dit wordt bereikt door een optimale combinatie van energiezuinige en energieopwekkende systemen, onderhoudsprogramma's en productupdates.

Waarom Carbon Control van Schüco?

Er zijn veel goede redenen om bouwprojecten met Schüco Carbon Control te ontwerpen en uit te voeren. Met onze CO₂-reducerende producten en diensten kan in alle fasen van de bouw locatiespecifieke decarbonisatie van de gevels van gebouwen worden bereikt.

EPD's voor certificering

Vanaf de planning zullen degenen die betrokken zijn bij het bouwproces profiteren van de nieuw geïmplementeerde functie in SchüCal: "De CO₂ voetafdruk met één druk op de knop". Hierdoor kunnen alle gegevens voor de ecologische beoordeling en certificering van het gebouw worden gegenereerd in de vorm van een EPD.

Adviesteam voor Carbon Control

De mogelijkheden voor CO₂-reductie zijn talrijk, ook in de planningsfase. Om het overzicht te behouden over het ontwerp en de operationele factoren, biedt het Carbon Control Consulting Team uitgebreide consultancy en oplossingen op maat gedurende de gehele levenscyclus van het gebouw.

Cradle-to-cradle materiaalkringloop

Met meer dan 60 gecertificeerde aluminiumsystemen is Schüco een pionier in de implementatie van het Cradle-to-Cradle-principe in de bouwsector en draagt zo bij aan CO₂-besparingen op de lange termijn en het behoud van hulpbronnen.

FAQ

Wat is een EPD?

Wat is een EPD?

De afkorting EPD staat voor ‘Environmental Product Declaration’. De EPD is een document waarin in gegevensvorm de milieurelevante eigenschappen van een specifiek materiaal dat in de bouw wordt gebruikt, worden gespecificeerd. Idealiter wordt hierbij rekening gehouden met de gehele levenscyclus van het materiaal. Aan de hand van deze gegevens, die gebaseerd zijn op de GWP-waarde van het materiaal en de constructie, kan een ecologische beoordeling van het gebouw worden uitgevoerd en het gebouw worden gecertificeerd.

Wat is de GWP-waarde?

Wat is de GWP-waarde?

De GWP-waarde kwantificeert het 'Global Warming Potential' van een gebouw - de CO₂-emissies van Embodied Carbon en Operational Carbon - gedurende de gehele levensduur. De GWP-waarde wordt weergegeven als de CO₂e, oftewel het CO₂-equivalent.

Waarom is het zo belangrijk om CO₂ te monitoren?

Waarom is het zo belangrijk om CO₂ te monitoren?

De Europese Green Deal heeft tot doel de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 55 % te verminderen en tegen 2050 klimaatneutraliteit te bereiken. De EU-eis voor CO₂-reductie geldt vanaf 2027 voor nieuwbouw met meer dan 2000 m² bruikbare ruimte en vanaf 2030 voor alle nieuwbouw.

Wat is Carbon Control?

Wat is Carbon Control?

Carbon Control van Schüco maakt de decarbonisatie van de gebouwschil beheersbaar. Door gebruik te maken van het modulaire bouwsteenprincipe maakt het gebouwspecifieke CO₂-reductie mogelijk in alle fasen van de bouw: planning, constructie, gebruik en recycling.