Wat zoekt u?
Carbon Control - Design to Decarb

Schüco Carbon Control

CO2-reducerende oplossingen op maat voor architecten

De Europese Green Deal vereist klimaatneutraliteit in Europa in 2050. In Duitsland zou dit doel in 2045 bereikt moeten zijn: een enorme uitdaging, vooral voor de bouwsector, die verantwoordelijk is voor 38% van de mondiale CO₂-uitstoot. Hierdoor wordt CO₂ de nieuwe pasmunt. Een optimale CO₂-voetafdruk zal de sleutel zijn om aan de aanbestedingseisen te voldoen en investeringen veilig te stellen. Investeringen die het behoud van de waarde en meerwaarde van een gebouw op lange termijn kunnen garanderen.

 

Door het gebruik van de Schüco Carbon Control toolbox - met toepassingen in elke bouwfase - kunnen architecten en ontwikkelaars op maat gemaakte toepassingen en advies ontvangen die kunnen helpen de CO₂-uitstoot van gebouwen vanaf het eerste ontwerp gedurende de gehele levenscyclus van het gebouw te minimaliseren. Gelijktijdig kan de winstgevendheid voor aannemers en investeerders gemaximaliseerd worden zodat goed uitgedachte plannen effectief worden omgezet in een klimaatneutrale realiteit.

Gebouwspecifieke CO₂-minimalisatie in alle bouwfasen: Schüco Carbon Control

Design to Decarb: CO₂-balans automatisch weergeven

CO₂-reducerende oplossingen en diensten voor een geoptimaliseerde CO₂-balans van een gebouw vanaf de ontwerp- en planningsfase tot en met de bouw en het operationele luik - voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Build to Decarb: Duurzame CO₂-minimalisatie

CO₂-reducerende oplossingen en diensten helpen om de CO₂-voetafdruk van het geplande gebouw actief te beheren en te voldoen aan de wettelijke vereisten.

Operate to Decarb: CO₂-geoptimaliseerd gebruik van gebouwen

CO₂-reducerende oplossingen en diensten maken zowel een zeer efficiënte en CO₂-bewuste exploitatie van gebouwen mogelijk, net als een eenvoudig onderhoud. Zo blijft de gebouwwaarde op lange termijn effectief behouden.

Recycle to Decarb: Uitgebreide recyclage van bouwmaterialen

CO₂-reducerende oplossingen en diensten helpen om materialen aan het einde van hun levensduur als nieuwe kwalitatief evenwaardige grondstoffen terug te brengen in de keten.

Toekomstbestendig dankzij een duurzame gebouwschil

Dekarbonisierungs-Lösungen für Architekten

Als interface tussen binnen en buiten heeft de gebouwschil een enorm CO₂-besparingspotentieel - zowel wat betreft de energiebehoefte tijdens het gebruik (operationele CO₂) als de grijze emissies (ingebedde CO₂).

 

Om dit potentieel volledig te benutten, zullen architecten en ontwikkelaars de constructie en functie van alle bouwcomponenten, en in het bijzonder de gebouwschil, al in de ontwerpfase moeten afstemmen op de eisen van duurzame architectuur.

 

Er dient rekening gehouden te worden met de volledige levenscyclus van het gebouw om een CO₂-arme constructie, exploitatie en ontmanteling mogelijk te maken. Zo wordt ook de basis gelegd voor de ecologische en economische toekomstzekerheid van het gebouw.

CO₂-balans automatisch weergeven

De holistische en combineerbare oplossingen van Schüco Carbon Control maken het mogelijk om de gebouwschil tijdens de volledige levenscyclus van gebouwen CO2-arm te maken. Architecten en ontwikkelaars kunnen op elk moment belangrijke gegevens opvragen voor de ecologische beoordeling en certificering van gebouwen en zo hun berekeningen voor een ideale CO2-voetafdruk optimaliseren en automatiseren. De oplossingen kunnen in alle bouwfasen worden gebruikt en zijn naadloos met elkaar verbonden, waardoor een effectieve CO₂-reductie gedurende de hele levenscyclus mogelijk is.

Referenties

Ontdek in onze referenties hoe u de projectspecifieke CO2-reductie van de gebouwschil met Schüco Carbon Control succesvol kunt uitvoeren.

137_Heinl_MA71_Humboldthafen_B_6236745

Humboldthafen | Residentiële en commerciële gebouwen

Berlijn, Duitsland

Meer informatie
Stresemannstrasse_4 (Custom)

PULSE Berlin | Nieuw commercieel gebouw

Berlijn, Duitsland

Meer informatie
4023a140

Schüco One | Hoofdkantoor

Bielefeld, Duitsland

Meer informatie
4038a01

Wohnregal | Leef- en werkstudio's

Berlijn, Duitsland

Meer informatie

FAQ

Wat is een EPD?

Wat is een EPD?

De afkorting EPD staat voor "Environmental Product Declaration". De EPD is een document dat de milieurelevante eigenschappen van een specifiek te installeren materiaal opsomt in de vorm van gegevens. Idealiter wordt rekening gehouden met de volledige levenscyclus van het materiaal. Deze gegevens, die gebaseerd zijn op de GWP-waarde van het materiaal en de constructie, kunnen worden gebruikt om een ecologische bouwbeoordeling en certificering uit te voeren. 

Wat is de GWP-waarde?

Wat is de GWP-waarde?

De GWP-waarde kwantificeert het "aardopwarmingsvermogen" van een gebouw over de gehele levensduur. Twee soorten CO₂-emissies vormen de basis voor het bepalen van de GWP-waarde: Opgenomen koolstof als ingesloten emissies, die in de gebruikte materialen zitten, en operationele koolstof, die bijvoorbeeld wordt gegenereerd door de werking van het gebouw en het energieverbruik. De GWP-waarde wordt gerapporteerd als CO₂e - als CO₂-equivalent. 

Waarom is CO₂-controle zo belangrijk?

Waarom is CO₂-controle zo belangrijk?

De "Europese Green Deal" roept op tot een reductie van de uitstoot van broeikasgassen met 55% tegen 2030 en klimaatneutraliteit tegen 2050. De EU-eis om de CO₂-uitstoot te verminderen geldt vanaf 2027 voor nieuwe gebouwen met meer dan 2.000 m² vloeroppervlakte en vanaf 2030 voor alle nieuwe gebouwen in het algemeen. 

Wat is Carbon Control?

Wat is Carbon Control?

Carbon Control van Schüco maakt de CO2-reductie van de gebouwschil beheersbaar. Het modulaire principe maakt een vastgoedspecifieke CO₂-minimalisatie mogelijk over de hele levenscyclus van het gebouw – van planning, over bouw en exploitatie tot en met de recyclage.