De gebruikte materialen en systemen hebben een grote invloed op de toekomstige levensvatbaarheid van gebouwen. Een goede investering is een gebouw waarvan de materialen na gebruik zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies kunnen worden teruggevoerd in de materiaalkringloop. De recycleerbaarheid van de gebruikte materialen en systemen wordt bepaald door de zogenaamde grijze emissies, de CO₂ die in het gebouw zit ingesloten.
Het duurzaamheidsprincipe "Cradle to Cradle" speelt hierbij een belangrijke rol. Dit certificaat bevestigt dat aan alle door de EU gestelde eisen met betrekking tot de circulaire economie, CO₂-besparing en het behoud van grondstoffen is voldaan. Ook de grote certificeringssystemen BREEAM, DGNB en LEED zijn hierop gebaseerd. Bij het investeren in vastgoed is het voor investeerders dan ook essentieel om een partner te kiezen die duurzame materialen en ecologisch bouwen toepast om aan al deze eisen te voldoen. Met Schüco zit u goed.
Uw gebouw als grondstof voor de toekomst
Met de producten en systemen van Schüco wordt het gebouw de grondstofopslagplaats van de toekomst - en voldoet het daarmee aan de relevante eisen van de circulaire economie.
- Schüco vertrouwt op aluminium, omdat dit materiaal zonder kwaliteitsverlies opnieuw kan worden opgenomen in de materialenkringloop.
- In totaal 76 producten en systemen van Schüco bezitten het "Cradle to Cradle"-certificaat in goud of zilver en zijn ideaal om duurzaam mee te bouwen.
- Veel Schüco PVC-U systemen zijn trotse bezitter van het VinylPlus certificaat. Dit maakt ons toonaangevend in de hele bouwsector.
- Als onderdeel van het nieuwe RE:CORE programma zamelt Schüco PVC-materiaal van oude ramen en profielresten in - uit heel Europa, en brengt het deze terug in de kringloop.
- Als onderdeel van IoF (Internet of Façades) worden Schüco-producten gelabeld met een digitale tag die de recycleerbaarheid van de materialen documenteert en het zo eenvoudig maakt om ze te recycleren.
"De bouwsector is wereldwijd goed voor ongeveer 50 procent van het materiaalverbruik. We moeten dit zien als een kans voor innovatie en de ontwikkeling van echt recycleerbare producten blijven stimuleren."
- Prof. Dr. Michael Braungart, medeoprichter van het "Cradle to Cradle"-designconcept