Hva leter du etter?
Das richtige Material
...

SCHÜCO CARBON CONTROL

Valg av riktig materiale

I tillegg til å velge en best mulig fasadekonstruksjon og et egnet fasadesystem, har bruk av CO₂-optimaliserte materialer også en betydelig innvirkning på bygningens karbonavtrykk.


Hybridkonstruksjoner, for eksempel ved å kombinere tre og aluminium som en add on-konstruksjon, kan også bidra til å redusere karbonavtrykket. Når du skal velge et egnet materiale med lavest mulig karbonavtrykk, må du imidlertid sjekke om materialet passer til de spesifikke byggekravene og om det kan oppfylle sin funksjon.

Aluminiumkvaliteter: Low Carbon aluminium og Ultra Low Carbon aluminium

Aluminium er et bærekraftig materiale som reduserer innebygd karbon takket være permanent resirkulerbarhet og lave CO₂-utslipp ved gjenbruk flere ganger. Det er særlig spesielle aluminiumkvaliteter, som Low Carbon og Ultra Low Carbon fra Schüco, som bidrar til å redusere karbonavtrykket under byggingen. Disse kvalitetene bruker resirkulert aluminium og grønn elektrisitet i produksjonen, noe som betyr at de har mindre innebygd karbon enn konvensjonelle aluminiumskvaliteter.

Valg av overflatebehandling av profilene, f.eks. anodisering eller pulverlakkering, påvirker også CO₂-verdien til bygningsskallet. Pulverlakkering er energimessig gunstigere og bidrar til å redusere det spesifikke CO₂-innholdet i bygningselementer som fasaden.

En oversikt over CO₂-effektive materialer

Schüco Low Carbon (LC) aluminium

Lavkarbonprofiler i aluminium hadde en GWP-verdi på under 4,47 kg CO₂-e/kg aluminium i 2023. I de påfølgende årene vil karbonavtrykket for LC også reduseres gradvis.

Schüco Ultra-Low Carbon (ULC) aluminium

Aluminiumprofiler med ultralavt karbonavtrykk hadde en GWP-verdi på under 2,27 kg CO₂-e/kg aluminium i 2023. I de påfølgende årene vil karbonavtrykket for ULC gradvis reduseres.

PVC-U-elementer laget av resirkulert VinylPlus®-materiale

PVC-U-elementer og -komponenter (steg, isolatorer, pakninger osv.) kan lages av resirkulert materiale og leveres med det akkrediterte VinylPlus®-produktmerket.