Schüco zoeken
Recycling Potenziale nutzen
...

SCHÜCO CARBON CONTROL

Volledig gebruik maken van het recyclingpotentieel

Recycling is een belangrijke factor als het gaat om het bereiken van klimaatneutraliteit. Het heeft een enorm potentieel om de CO₂ te verminderen – tot 23% in 2030 en maar liefst 60% in 2050. Dit betekent dat bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten altijd rekening moet worden gehouden met de recycleerbaarheid van alle materialen die voor de gebouwschil worden gebruikt.


Een gevel is echter pas echt duurzaam als deze gedurende een lange periode gebruikt kan worden. Dit wordt bereikt door regelmatig onderhoud en de mogelijkheid om de afzonderlijke componenten te upgraden. De onderdelen mogen alleen worden gerecycled als sloop onvermijdelijk is.


Aluminium heeft als materiaal hier een bijzonder groot potentieel. Aluminium is een veelzijdig materiaal dat kan voldoen aan een groot aantal architectonische eisen op het gebied van statica, duurzaamheid en ontwerpmogelijkheden. Bovendien kan aluminium voortdurend worden gerecycled met een relatief lage CO₂-uitstoot: een eigenschap die aluminium tot een duurzaam recyclebaar materiaal voor de lange termijn maakt.

2016_Schueco_Training_VA_16

Cradle to Cradle gecertificeerde systemen leveren een beslissende bijdrage aan het hergebruik van aluminium. De materialen worden gescheiden en het recyclebare materiaal wordt versnipperd en gesmolten voordat het opnieuw wordt gebruikt. Dit betekent dat ramen en deuren aan het einde van hun levensduur kunnen worden teruggevoerd naar de A/U/F-kringloop (Aluminium und Umwelt im Fenster- und Fassadenbau), waardoor de behoefte aan nieuwe vervaardigd aluminium voor gevelconstructies.


Met momenteel 76 gecertificeerde systemen is Schüco een van de Cradle to Cradle pioniers in de bouwsector. Schüco zet zich ook in voor een duurzame aluminiumindustrie en het creëren van bindende duurzaamheidsnormen. Als beloning voor deze inzet is Schüco als een van de eerste bedrijven in de bouwsector gecertificeerd volgens de internationaal erkende Chain of Custody Standard van het Aluminium Stewardship Initiative (ASI).