Schüco søgning

...
Danske boliger

Råt og minimalistisk glashus

Velkommen indenfor hos arkitekten selv, hvor kreativitet og personlighed dominerer.

Jan Besiakov, der er arkitekten bag, har som ”hobby” at designe sommerhuse, som han og familien også selv bruger. En tidskrævende hobby, men også et sted, hvor alle hans finurlige idéer rigtig kan komme til udtryk. Han ønskede denne gang et moderne, råt og minimalistisk sommerhus, der skulle passe til skovens omgivelserne – og til sommerhus nr. 1, som er nabohuset. Dette har han opnået med et miks af naturlige materialer samt hans egne designs.

STORE ARMBEVÆGELSER PÅ LIDT PLADS

Det nybyggede sommerhus fra 2016 er på kun 75 m², men når man træder ind i alrummet, hvor køkkenet og stuen befinder sig, føles det langt større grundet de store glasarealer. Jan har valgt vinduespartier samt døre bygget op af en stålkonstruktion med et add-on glas-aluminiumsystem udenpå. Dette giver et meget råt udtryk. Det betyder også, at den stærke stålkonstruktion kan bære huset alene. Husets glassider er orienteret imod hhv. syd og vest for at få så meget lys ind som muligt, mens de to andre sider er lukkede. Opbygningen af huset er meget simpel, da der er tale om én kasse bestående af to soverum samt et alrum med køkken og stue. Derudover er bad og entre placeret midt i huset. Der er altså et absolut minimum af spildplads.

FOKUS PÅ ENERGIEFFEKTIVITET OG MILJØ
Da husets indehavere begge arbejder i den kreative branche har de i hele processen stillet høje krav til godt design, men også høj funktionalitet. Derfor har det også været vigtigt at vælge funktionelle vinduer og døre, men uden at gå på kompromis med designet. Smalle dør- og vinduesrammer med en fantastisk isolering og som tilmed er meget vedligeholdelsesvenlige har opfyldt dette. Ved stuevinduet er der valgt en løsning med en lav vindueskarm i stedet for glas helt til gulvet, så vinduet nærmest "indrammer" naturen som et levende fotografi.

KRÆSET OM DETALJERNE
Huset har været seks år undervejs og tager udgangspunkt i det første hus på grunden, som stod færdigt for 10 år siden. Begge huse har hver deres kendetegn, og Jan tilstår, at selvom stort set alt er blevet som planlagt, så er der ting, der har ændret sig undervejs. En af de vigtigste designelementer er det rå betongulv, som skulle glide uforstyrret igennem hele det store rum. Af den grund var han nødt til at bygge et køkken uden sokkel, så det ligesom ”svæver” i rummet. En udfordring, der dog er blevet løst på smukkeste vis. Derudover er både lamperne af plexiglas samt spisebordet af træ og metal af eget design og dermed helt unikt. Generelt er det formgivningen, der er Jans store passion – og det er helt sikkert ikke det sidste private husprojekt, vi har set fra hans hånd.

Projektinfo

Arkitekt: Jan Besiakov

Fotos: Torben Petersen

Schüco-partner: Snoer Alu

Anvendte Schüco-systemer: Speciel Jansen Basic stålkonstruktion kombineret med et add-on glas/aluminiumssystem.


Råt og minimalistisk glashus
Dashboard
webspecial.m209.close