Schüco zoeken
 CO₂-sparendes Verpackungs-Management für Baustellen
...

Schüco Carbon Control

Projectspecifieke CO₂-reductie

Fabrikanten kunnen in een vroeg stadium inspelen op de realisatie van duurzame gevels, om zo een grote actieve rol tijdens de aanbestedingsfase te vervullen en de concurrentie een belangrijke stap voor te blijven.

Schüco heeft daarom een ​​holistisch, modulair aanbod van producten en diensten ontwikkeld waarmee projectspecifiek het koolstofvrij maken van de gevels gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw kan worden beheerd: Schüco Carbon Control.


Carbon Control is gestructureerd als een 'toolbox' voor de vier levensfasen van een gebouw – planning, constructie, exploitatie en recycling – en biedt voor elke fase een selectie van op maat gemaakte oplossingen, met producten en diensten uit het Schüco-portfolio.

Blijf de concurrentie stappen voor
Naast de producten en diensten uit het Schüco-portfolio omvat ons aanbod projectspecifiek advies van een team van adviseurs die verwerkers, investeerders, architecten en exploitanten ondersteunen bij het actief minimaliseren van de CO₂-voetafdruk van de gevel. Als verwerker kunt u dankzij Schüco Carbon Control al in een vroeg stadium aan de slag, de koers uitstippelen naar een duurzaam gebouw en concurrerend blijven bij aanbestedingen. Zo zet iedereen weer een stap richting klimaatneutraliteit in de bouwsector.
 

SchüCal – de ideale configurator
Fabrikanten gebruiken SchüCal om de CO₂-waarden van de te monteren gevelsystemen te bepalen. Met één druk op de knop ziet u welke CO₂-voetafdruk er is ontstaan ​​en welke impact dit heeft op het gehele gebouw en of er nog aanpassingen nodig zijn. De keuze van materialen en systemen is cruciaal om het CO₂-reductie door de gevels te optimaliseren.

Hybride oplossingen verminderende CO₂-voetafdruk
Onze systemen bieden gevelfabrikanten bijzondere flexibiliteit bij het gebruik van verschillende materialen. Een duurzame oplossing is het gebruik van hout als gevelconstructie in combinatie met aluminium AOC TI opzetconstructies. Als u kiest voor een houten structuur met een negatieve ecologische voetafdruk, kunt u deze combineren met een aluminium oplossing om de balans in evenwicht te brengen.