Schüco zoeken
EPDs auf Knopfdruck

SCHÜCO CARBON CONTROL

Genereer EPD's met één druk op de knop

Investeerders en bouwers hebben de behoefte aan bewijsmateriaal dat hun gebouwen voldoen aan duurzaamheidscriteria op basis van certificeringen zoals LEED, BREEAM, QNG of DGNB.


EPD's (Environmental Product Declarations) voorzien architecten, planners, investeerders en bouwcertificeerders van waardevolle informatie, zoals de CO₂-voetafdruk van een bouwproduct. Schüco biedt via de SchüCal-app zelfs EPD's voor de gevelelementen met één druk op de knop aan.


Naast generieke gegevens wordt specifieke informatie over Schüco-systemen verstrekt. Door de simulatie van verschillende gevelontwerpen kunt u de verwachte ecologische voetafdruk zien en deze dienovereenkomstig optimaliseren.

2016_Schueco_Training_MA_19

Naast de keuze van geschikte materialen hebben efficiënte bedieningsconcepten ook een positieve invloed op de CO₂-voetafdruk van de gevels van gebouwen. Uitstekend geïsoleerde gevelelementen zijn inmiddels de standaard geworden. Geautomatiseerd gebouwbeheer met nachtkoeling en/of een ventilatiesysteem met warmteterugwinning maakt ook een aanzienlijke vermindering van de operationele CO₂-voetafdruk mogelijk.


Samen met BIPV (Building Integrated Photovoltaics) voor decentrale energieopwekking met zonnepanelen, hebben architecten en planners alles wat ze nodig hebben om de CO₂-voetafdruk voor de exploitatie van gebouwen gericht te beheren. En dat geldt niet alleen voor nieuwbouw, maar ook voor efficiënt onderhoud en concepten ter opwaardering van bestaande projecten.


Bekijk hier alle certificaten