Vælg dit ønskede område
Vælg dit område
Schüco søgning
Recycling Potenziale nutzen
...

SCHÜCO CARBON CONTROL

Fuld udnyttelse af genanvendelsespotentialet

Genanvendelse er en vigtig faktor, når det handler om at opnå klimaneutralitet. Det har et enormt potentiale for at reducere CO₂ - med op til 23% inden 2030 og så meget som 60% inden 2050. Det betyder, at genanvendeligheden af alle de materialer, der bruges til klimaskærmen, altid bør tages i betragtning ved både nybyggeri og renoveringsprojekter.


En facade kan dog kun betragtes som virkelig bæredygtig, hvis den kan bruges i lang tid. Det opnås gennem regelmæssig vedligeholdelse og muligheden for at opgradere de enkelte komponenter. Komponenterne bør kun genanvendes, når nedrivning bliver uundgåelig.


Her har aluminium som materiale et særligt stort potentiale. Aluminium er et alsidigt materiale, der kan opfylde en lang række arkitektoniske krav med hensyn til statik, holdbarhed og designmuligheder. Desuden kan aluminium konstant genanvendes med et relativt lavt niveau af CO₂-emissioner: en egenskab, der gør aluminium til et bæredygtigt, langsigtet genanvendeligt materiale.

2016_Schueco_Training_VA_16

Cradle to Cradle-certificerede systemer giver et afgørende bidrag til genbrug af aluminium. Materialerne adskilles, og det genanvendelige materiale makuleres og smeltes om, før det genbruges. Det betyder, at vinduer og døre efter endt levetid kan føres tilbage til A/U/F-kredsløbet (Aluminium und Umwelt im Fenster- und Fassadenbau - aluminium og miljø i vindues- og facadebyggeri), hvilket reducerer behovet for nyproduceret aluminium til facadekonstruktioner.


Med 76 certificerede systemer er Schüco en af Cradle to Cradle-pionererne i byggesektoren. Schüco har også forpligtet sig til en bæredygtig aluminiumindustri og til at skabe bindende bæredygtighedsstandarder. Som belønning for dette engagement er Schüco en af de første virksomheder i byggesektoren, der er blevet certificeret i henhold til den internationalt anerkendte Chain of Custody Standard af Aluminium Stewardship Initiative (ASI).