Vælg dit ønskede område
Vælg dit område
Schüco søgning
Das richtige Material

SCHÜCO CARBON CONTROL

Valg af det rigtige materiale

Ud over at vælge den bedst mulige facadekonstruktion og et passende facadesystem har brugen af CO₂-optimerede materialer også en betydelig indvirkning på en bygnings CO₂-fodaftryk.


Hybridkonstruktioner, som f.eks. at kombinere træ og aluminium som en tilbygningskonstruktion, kan også hjælpe med at reducere CO₂-fodaftrykket. Men når man vælger et egnet materiale med det mindst mulige CO₂-fodaftryk, skal man kontrollere, om materialet passer til de specifikke byggekrav, og om det kan opfylde sin funktion.

En oversigt over CO₂-effektive materialer

Schüco low carbon (LC) aluminium

Aluminiumsprofiler med lavt kulstofindhold har en GWP-værdi på mindre end 4,47 CO₂e/kg aluminium i 2023. I de efterfølgende år vil LC's CO₂-fodaftryk også gradvist blive reduceret.

Schüco ultra-low carbon (ULC) aluminium

Aluminiumsprofiler med ultra lavt kulstofindhold har en GWP-værdi på mindre end 2,27 CO₂e/kg aluminium i 2023. I de efterfølgende år vil ULC's CO₂-fodaftryk gradvist blive reduceret.

PVC-U-enheder fremstillet af VinylPlus® genbrugsmateriale

PVC-U-enheder og komponenter (stænger, isolatorer, pakninger osv.) kan fremstilles af genbrugsmateriale og leveres med det akkrediterede VinylPlus®-produktmærke.

Low carbon aluminium og ultra-low carbon aluminium

Aluminium er et ideelt materiale til at reducere indlejrede udledninger af CO₂. Det bæredygtige materiale og genbrugsmaterialet kan genanvendes i det uendelige og har lave CO₂-emissioner, selv når det genbruges flere gange.


Især specielle aluminiumkvaliteter kan reducere en bygnings CO₂-fodaftryk allerede i byggefasen. Schücos low carbon- og ultra-low carbon-aluminiumskvaliteter indeholder langt mindre indlejret kulstof end traditionelle aluminiumstyper, bl.a. takket være brugen af genanvendt aluminium og grøn elektricitet under fremstillingen.  


Begrebet "indlejret kulstof" dækker over den CO₂-udledning, der er skabt i forbindelse med produktionen af et emne. EPD'en for profiler fremstillet af Schüco low carbon er certificeret med en værdi på mindre end 4,47 CO₂e/kg, mens værdien for profiler af Schüco ultra-low carbon er helt under 2,27 CO₂e/kg.  

Ved sammenligning med andre leverandører skal man være opmærksom på, at der ofte kun oplyses den rene belastning fra presbolten og IKKE det ekstruderede profil! Her er tallene:

LC: presbolt ca. 3,77 CO₂e/kg Al plus ekstrudering ca. 0,7 CO₂e/kg Al = 4,47 CO₂e/kg

ULC: presbolt ca. 1,57 CO₂e/kg Al plus ekstrudering ca. 0,7 kg CO₂e/kg Al = 2,27 CO₂e/kg 

Uden dette tal fås IKKE korrekte produktspecifikke EPD'er.

Cradle to Cradle-certificerede systemer

Cradle to Cradle-certificerede systemer yder et afgørende bidrag til genbrug af aluminium. Materialerne adskilles, og det genanvendelige materiale makuleres og smeltes om, før det genbruges. Det betyder, at vinduer og døre efter endt levetid kan føres tilbage til A/U/F-kredsløbet (Aluminium und Umwelt im Fenster- und Fassadenbau - aluminium og miljø i vindues- og facadebyggeri), hvilket reducerer behovet for nyproduceret aluminium til facadekonstruktioner.  


Med 76 certificerede systemer er Schüco en af Cradle to Cradle-pionererne i byggesektoren. Schüco har også forpligtet sig til en bæredygtig aluminiumindustri og til at skabe bindende bæredygtighedsstandarder. Som belønning for dette engagement er Schüco en af de første virksomheder i byggesektoren, der er blevet certificeret i henhold til den internationalt anerkendte Chain of Custody Standard af Aluminium Stewardship Initiative (ASI).