Vælg dit ønskede område
Vælg dit område
Schüco søgning
4038a02
...

Præfabrikerede dele for fleksibilitet

Boligblokken blev bygget ved hjælp af en serieproduktions- og konstruktionsmetode, der normalt bruges til industribygninger

Wohnregal, en boligblok i Moabit, Berlin, blev bygget ved hjælp af præfabrikerede, synlige betonsystemer, som typisk bruges til industribygninger som lagerhaller. Denne metode er økonomisk og fremskynder byggeriet, hvilket hjælper arkitekterne med at bekæmpe de stigende byggeomkostninger i branchen. Projektet har også fremtiden for øje. I tilfælde af nedbrydning kan komponenterne adskilles rent og genbruges eller bortskaffes.

Fleksible grundplaner

I modsætning til antagelsen om, at seriebyggeri automatisk indebærer standardiserede boligenheder, tilbyder Wohnregal maksimal fleksibilitet med hensyn til plads, der passer til et stadigt voksende udvalg af urbane livsstile. Boligarealerne kan nemt tilpasses i fremtiden, hvis brugskravene ændrer sig. De brede TT-bjælker, der strækker sig mellem facaderne i det præfabrikerede betonbyggeri, eliminerer behovet for bærende vægge indeni. Resultatet er overkommelige boliger på mellem 37 og 110 m2, hver med sin egen individuelle grundplan.


Et klart overblik

Vinduerne, der er gulv-til-loft hæve-skydbare enheder, er standardiserede og monteret foran konstruktionen som facader på bygningens langsider mod gaden og gården. I sommermånederne giver det mulighed for at åbne det indendørs område op mod omgivelserne og forvandle hele boligarealet til en rummelig loggia. Når det er lukket, sikrer det varmeisolerede Schüco skydesystem med sine smalle facadebredder, at rummene gennemstrømmes af lys. 


Projekt:

Wohnregal – bo-i-/arbejdsstudie

Beliggenhed:

Moabit, Berlin

Arkitektfirma:

FAR frohn&rojas Architekten

Samlet areal:

1.040 m²

Færdiggørelsesdato:

2019

Installerede Schüco produkter:

Hæve- skydesystemer

Installerede Schüco systemer:

ASS 70.HI