Ved at vælge de rigtige materialer kan producenterne aktivt kontrollere de indlejrede udledninger i klimaskærmen og dermed have en positiv effekt på bygningens CO₂-fodaftryk. Desuden skal allerede installerede materialer genbruges i højere grad i fremtiden, så de kan bidrage til bæredygtighed som genbrugsmaterialer i den cirkulære økonomi.
Low carbon aluminium og ultra-low carbon aluminium
Aluminium er et ideelt materiale til at reducere indlejrede udledninger af CO₂. Det bæredygtige materiale og genbrugsmaterialet kan genanvendes i det uendelige og har lave CO₂-udledninger, selv når det genbruges flere gange.
Især specielle aluminiumskvaliteter kan reducere en bygnings CO₂-fodaftryk allerede i byggefasen. Schücos low carbon- og ultra-low carbon-aluminiumskvaliteter indeholder langt mindre indlejret kulstof end traditionelle aluminiumstyper, bl.a. takket være brugen af genanvendt aluminium og grøn elektricitet under fremstillingen.
Begrebet "indlejret kulstof" dækker over den CO₂-udledning, der er skabt i forbindelse med produktionen af et emne. EPD'en for profiler fremstillet af Schüco low carbon er certificeret med en værdi på mindre end 4,47 CO₂e/kg, mens værdien for profiler af Schüco ultra-low carbon er helt under 2,27 CO₂e/kg.
Ved sammenligning med andre leverandører skal man være opmærksom på, at der ofte kun oplyses den rene belastning fra presbolten og IKKE det ekstruderede profil! Her er tallene:
LC: presbolt ca. 3,77 CO₂e/kg Al plus ekstrudering ca. 0,7 CO₂e/kg Al = 4,47 CO₂e/kg
ULC: presbolt ca. 1,57 CO₂e/kg Al plus ekstrudering ca. 0,7 kg CO₂e/kg Al = 2,27 CO₂e/kg
Uden dette tal fås IKKE korrekte produktspecifikke EPD'er.
Hybridkonstruktioner, som f.eks. at kombinere træ og aluminium som en tilbygningskonstruktion, kan også hjælpe med at reducere CO₂-fodaftrykket. Men når man vælger et egnet materiale med det mindst mulige CO₂-fodaftryk, skal man kontrollere, om materialet passer til de specifikke bygningskrav, og om det kan opfylde sin funktion.