Investorer og bygherrer kræver i stigende grad bevis for, at deres bygninger opfylder bæredygtighedskriterier baseret på certificeringer som LEED, BREEAM, QNG eller DGNB.
EPD'er (Environmental Product Declarations) giver de projekterende, investorer og dem der skal certificere en bygning værdifulde oplysninger om f.eks. et byggeprodukts CO₂-fodaftryk. Schüco tilbyder endda EPD'er for sine egne facadeelementer med et tryk på en knap via SchüCal-appen.
Schüco EDP’er er produktspecifikke EPD’er, der giver de certificerende de bedste muligheder for at komme i mål med krav til GWP tallet. Simuleringen af forskellige facadedesign betyder, at du kan se det forventede CO₂-fodaftryk og optimere det i overensstemmelse hermed.
Ud over at vælge egnede materialer kan effektive driftskoncepter også have en positiv indvirkning på klimaskærmens CO₂-fodaftryk. Højisolerede facadeenheder og energieffektive systemer er nu blevet standard. Automatiseret bygningsstyring med natkøling eller ventilationssystemer med varmegenvinding muliggør også en betydelig reduktion af CO₂-udledningen fra driften.
Sammen med bygningsintegrerede solceller (BIPV) til decentraliseret energiproduktion og effektive vedligeholdelses- og eftermonteringskoncepter har arkitekter og planlæggere alt, hvad de behøver for at styre CO₂-fodaftrykket for bygningsdrift på en målrettet måde.